Kako je magarac promijenio život nijemoj i nepokretnoj djevojčici

Radiosarajevo.ba
Kako je magarac promijenio život nijemoj i nepokretnoj djevojčici
Upoznajte Amber i njenog terapeutskog magarca Šoksa. Oboje su imali težak početak života.

Naime, Šoks je pronađen s konopcem oko vrata, kožom prekrivenom ranama od vezivanja.

Srećom, pronašli su ga neki dobri ljudi i odveli u prihvatlište za magarce u Birmingemu gdje su se on i Amber prvi put sreli 2013. godine. 

U to vrijeme djevojčica nije mogla da izgovori nijedan glas. Kada su Amber i njena sestra prijevremeno rođene, podvrgnuta je operaciji koja joj je spasila život, ali je blokirala protok zraka kroz njene glasne žice i tada je ostala nijema, prenosi Noizz.rs

Da stvar bude još teža, Amber je imala cerebralnu paralizu, zbog čega joj je i kretanje bilo - borba.

Sve se promijenilo kada je upoznala Šoka

"Bilo je nevjerovatno gledati kako su se povezali, bili su tako nježni jedno prema drugom. Zaista su djelovali očaravajuće", ispričala je Amberina mama Ostvik.

Djevojčicini mišići su postali jači, a njena zdravstvena situacija se popravila. Uskoro je imala još jednu operaciju koja je trebalo da joj vrati sposobnost govora. Prve riječi koje je Amber izgovorila u životu bile su: "Volim te, Šoki."

"To je bio poseban trenutak ponosa i naravno, ogromno olakšanje pošto smo shvatili da može da govori. Rekla bih da su izliječili jedno drugo", kazala je mama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije