Nestali student nakon 47 dana pronađen na Himalajima, živio na vodi i soli

Radiosarajevo.ba
Nestali student nakon 47 dana pronađen na Himalajima, živio na vodi i soli
Dvadesetjednogodišnji student s Tajvana Liang Sheng Yueh, pronađen je živ na Himalajima nakon 47 dana koliko su se on i njegova djevojka smatrali nestalima.

Kako piše BBC, mladić je pronađen u kanjonu na visini od blizu 2,600 metara u blizini mjesta Tipling u nepalskoj pokrajini Dhading. Mrtvo tijelo njegove djevojke nalazilo se u blizini.

Liang je trenutno na liječenju u bolnici u Katmanduu i prema riječima tamošnjih ljekara, uspješno se oporavlja.

"Izgubio je čak 30 kilograma za sedam sedmica. Organizam mu je stradao, no ne značajno. Ima mnogo ugriza crva i insekata, ali bit će u redu. Pomalo je počeo i govoriti. Rekao mi je da je njegova djevojka preminula tri dana prije no što su pronađeni", kazala je dr. Sanjaya Karki.

Tokom 47 dana živio je uglavnom na vodi i soli.  Liang i Liu Liu u Nepal su stigli iz Indije još u februaru ove godine, a posljednji su put viđeni 9. marta u sjevernom Dhadingu, gdje su se odlučili na pješačenje uprkos velikim snježnim padavinama.

Porodice mladog para zabrinule su se u trenutku kad se Liang i Liu Liu nisu pozivom javili kući dogovorenog datuma, 10. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije