Ručak koji se sprema sam: Prepišite ovaj recept i odmorite ostatak vremena

0
Radiosarajevo.ba
Ručak koji se sprema sam: Prepišite ovaj recept i odmorite ostatak vremena
Pixabay / Ovo ukusno jelo služite uz sve priloge

Za ukusna jela često moramo izdvojiti dosta vremena koje možemo iskoristiti za aktivnosti poput čitanja knjige, šetnje ili brige o sebi. 

Ali postoje jela koja se "spremaju" sama, a za njih će nam trebati samo 10-ak minuta pripreme. 

Jedno od njih su ukusne šnicle sa povrćem, koje se spremaju u pretis loncu ili šerpi. 

Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket

Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket

Sastojci

  • 500 grama šnicli
  • 2 luka
  • 1 mrkva
  • 2 krompira
  • mješavina povrća (meksička, đuveć ili sataraš)
  • sol
  • biber
  • par lovorovih listova
  • 3 kašike crvene paprike
  • 2 kašike paradajz paste
Brzinski ručak gotov za svega 12 minuta: Idealno jelo za vaše goste

Brzinski ručak gotov za svega 12 minuta: Idealno jelo za vaše goste

Priprema

1. U pretis lonac ili šerpu, stavite isjeckanu mrkvu i luk da se prži. 

2. Meso ne mora biti odmrznuto, a ako je svježe, možete ga odmah dodati u šerpu, sjeckano na komadiće ili u komadu od po 250 grama.

3. Narežite krompire i dodajte na povrće i meso. 

4. Dodajte pola litre do litar vode, te začine. 

5. Crvenu papriku dodajte sa paradajz pastom u vodu. 

6. Nakon što ste sve dodali, zatvorite pretis lonac. Nakon prvog pištanja, kuhajte pola sata do 45 minuta. 

7. Ukoliko kuhate u šerpi, pazite uz povremeno miješanje da se sastojci ne zalijepe za dno. 

8. Kada je ručak gotov, sačekajte da se pretis lonac ohladi i ispusti višak pare. 

9. Servirajte uz mješanu salatu, zelenu salatu, hljeb i dodatke po želji. 

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije