Recept za savršena peciva: Jednostavno, brzo i nevjerovatno ukusno
Započeti dan s toplim i mirisnim pecivom savršen je način da unesete dozu udobnosti, posebno kada je jutro hladno.
Ova jednostavna i brza receptura za mekana peciva idealna je za sve koji žele uživati u domaćem pecivu bez puno truda.
S nekoliko osnovnih sastojaka, možete pripremiti savršen obrok koji će vas zagrijati i razveseliti, a miris iz pećnice učiniti svaki trenutak posebnim.
Mafijaški obračun u Sloveniji? Ubijen Satko Kekić iz BiH
Pratite naš recept i uživajte u svježem, hrskavom pecivu koje je gotovo za tili čas.
Sastojci
Tijesto
- 1 kg brašna
- 1 dl ulja
- 7 dl mlijeka
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- kvasac
Premaz
- 1 dl ulja
- 1 jaje
- susam
Priprema
- U 1 dl toplog mlijeka staviti kašiku šećera i kvasac, promiješati i ostaviti na toplome da se zapjeni.
- U posudu staviti brašno pomiješano sa solju, ulje, ostalo mlijeko i kvas. Zamijesiti tijesto i ostaviti na toplome da se digne.
- Od tijesta praviti oblike po želji, slagati u lim na pek papir. Ostaviti pola sata, zatim premazati jajetom i uljem te posuti sezamom. Peći na 200 C.
- Kad se peciva zarumene, izvaditi ih iz pećnice i još jednom premazati uljem, piše Coolinarika.
To je to, prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.