Recept za savršen kolač sa šumskim voćem: Idealna poslastica uz čaj ili kafu
Savršen kolač uz šolju čaja ili kafe, za mirnu nedjelju kod kuće, praznike, ili kad god poželite nešto jednostavno, slatko i ukusno.
Ono kada imate vremena i mogućnost da se smjestite u toplu fotelju, bezbrižno promatrate zimu vani i sebe nagradite ovom toplom i mirisnom štrudlom.
Sastojci:
Oglasio se meteorolog kojeg prati cijela regija: "Poslije ovog datuma postaje zanimljivo"
- 1 paket kora za savijaču
2 jaja
6 velikih kašičica šećera ( kristal)
pola vrećice praška za pecivo
5 velikih kašičica griza
2 vrhnja
malo ulja
20 g maslaca
1 dl mlijeka
500 g smrznutog šumskog voća
malo mljevenog šećera za posipanje
2 vanilin šećera
Priprema
U posudi izmiješati jaja, šećer, griz, vrhnje, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje.
Za svaku rolu izdvojiti po tri kore i krenuti sa slaganjem. Kora se stavi na dasku / masni papir i ijela se premaže smjesom koju smo napravili. Prekrijemo ju drugom korom i ponovimo postupak.
Kada smo stavili treću koru, po njoj rasporedimo malo premaza i poslažemo šumsko voće. Rubove kora premažemo vrhnjem i po cijeloj površini lagano posipamo šećerom.
Sve to zarolamo i slažemo u tepsiju u koju smo stavili masni papir. Isti postupak ponovimo još dva puta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.