Recept za preukusnu pastu đenoveze

0
Radiosarajevo.ba
Recept za preukusnu pastu đenoveze
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Pesto, u stvari đenoveze-sos, možete da kupite i gotov, ali ukus se razlikuje. Pinjole možete da zamijenite indijskim orahom, ali opet se ukus razlikuje.

Sastojci:

400 g kuvane tjestenine po izboru
15 g maslaca
60 g bosiljka
40 g pinjola
80 g rendanog parmezana
3 čena drobljenog bijelog luka
1 dl maslinovog ulja
80 g svježe rendanog parmezana

Priprema:

Oko 1 dl vode u kojoj ste kuvali tjesteninu ostavite sa strane. Isjeckajte bosiljak i pinjole, dodajte parmezan, bijeli luk i polovinu maslinovog ulja, pa sve dobro promiješajte (može i mikserom ili u multipraktiku), piše CDM.me.

Dodajte preostalo ulje, sjedinite, posolite i izmiješajte. Zagrijte maslac, dodajte pesto koji ste napravili i kratko miješajte, pa dodajte tjesteninu i malo vode od kuvanja koju ste odvojili sa strane.

Poslužite posuto parmezanom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije