Recept za najukusniji domaći ajvar: Jednostavan, zdrav i bez konzervansa
Ukoliko imate slobodnog vremena i volite kuhati domaće specijalitete, za vas smo pronašli jednostavan recept za ukusni domaći ajvar.
Predlažemo vam da ovim jelom koje se priprema na jednostavan način iznenadite sebe, ukućane ali i prijatelje.
Sastojci:
Snažan zemljotres pogodio Tursku, osjetio se i u Siriji
4 kg crvenih paprika roga
1 kg plavog patlidžana
5 čenova bijelog luka
1-2 ljute papričice
malo soli, malo šećera
Paprike se kuhaju u šerpi, u 3 litre kipuće vode dodati:
100 ml ulja
50 ml sirćeta
3 supene kašike soli
5 kocki šećera
Ajvar se ukuhava tačno sat vremena na niskoj temperaturi. Nema potrebe stalno ga miješati već s vremena na vrijeme.
Ukoliko niste sigurni kako da sami pripremite domaći ajvar, postupak možete pratite kroz video. Inače, ovaj recept iz Zlatine kuhinje star je 20 godina.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.