Recept: Hercegovački uštipci za prste polizati
Radiosarajevo.ba
Hercegovački uštipci su tradicionalno jelo iz ovog kraja koje je jednostavno pripremiti.
Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate proizvode ili uz jogurt.
Sastojci:
- 500 g brašna
• 1 žličica soli
• 250 ml vode
• 2 žlice loze
• ulje za prženje
Priprema:
- U brašno dodati sol, lozu i vodu i zamiješati gusto lijevano tijesto. Tijesto bi trebalo lagano kliziti sa žlice kojom se grabi.
- Zagrijati malo ulja u velikoj tavi za palačinke i izliti tijesto kutljačom praveći duguljaste oblike (primjerice u obliku stopala). Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obje strane dok ne dobiju žućkastu boju.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.