Vrijeme je za lagani obrok: Najbrži recept za preukusne tikvice iz rerne

0
Radiosarajevo.ba
Vrijeme je za lagani obrok: Najbrži recept za preukusne tikvice iz rerne
Centar zdravlja / Ilustracija

Stiže nam proljeće, a time je vrijeme za laganije obroke.

Ukoliko želite da unesete neku jednostavnu i ukusnu promjenu u svoj jelovnik, obavezno probajte ovaj recept za punjene tikvice zapečene u rerni.

Ovo je jednostavan i ukusan obrok koji će biti gotov za tili čas.

Sastojci:

pola litra pavlake za kuhanje

pola kilograma junećeg mesa

200 grama trapista

1 glavica crnog luka, veća

1 čehno bijelog luka

5 tikvica, srednje veličine

ulje

peršun, sol, biber po želji

Priprema:

1. Očistite crni i bijeli luk i isjeckajte ga što sitnije, ali ih nemojte miješati.

2. U duboku tavu sipajte ulje, a kad se zagrije smanjite temperaturu i dodajte crni luk. Kad se dobro izdinsta, dodajte bijeli (on obavezno ide kasnije kako ne bi zagorio), onda sipajte meso.

3. Nakon što sve dobro promiješate, stavite biber i sol po želji, pa dinstajte sve dok meso ne promijeni boju.

4. Potom dodajte polovinu odvojene pavlake za kuhanje, odnosno oko 250 mililitara, promiješajte i dodajte peršun.

5. Tikvice operite, presijecite na pola i izdubite, ali nemojte ih ljuštiti spolja. U veću tepsiju stavite pek-papir, poredajte tikvice, a potom ih napunite smjesom od mesa.

6. Nakon toga dobro izrendajte trapist preko smjese i, na kraju, sve prelijte ostatkom od 250 mililitara pavlake za kuhanje.

7. Peći u unaprijed zagrijanoj rerni na temperaturi od 200 stepeni, najmanje 40 minuta, piše Glossy.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije