Recept dana: Široki rezanci u umaku od pesta sa piletinom

0
Radiosarajevo.ba
Recept dana: Široki rezanci u umaku od pesta sa piletinom
Foto: Coolinarika / Rezanci u pesto umaku s piletinom

Kada ručak mora biti gotov za 20-ak minuta, a želite nešto fino... Onda je to ova tjestenina.

Za prste polizati, s ukusom bosiljka i neodoljive sočne piletine, ovaj recept za vas je idealno rješenje. 

Sastojci: 

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

  • Pinjola po želji
  • Pileća prsa
  • 100 ml povrtne supe
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 velike kašike pesta
  • 300g tjestenine (široki rezanci)
  • Sol, biber malo ulja

Priprema:  

  • Prvo stavite vodu za tjesteninu.
  • Uzmite dublju tavu i bez masnoće popržite pinjole dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih na i stavite sa strane. 
Odlična metoda koja ne košta mnogo: Kako se riješiti muha uz pomoć limuna?

Odlična metoda koja ne košta mnogo: Kako se riješiti muha uz pomoć limuna?

  • U istu tavu stavite malo maslinovog ulja i popržite na kockice narezana pileća prsa. Popržite ih sa svih strana na jakoj vatri da dobiju lijepu boju.
  • Izvadite ih i stavite na toplo. U istu tavu stavite temeljac i vrhnje pa pustite da zakuha. 
  • Kad prokuha stavite pesto, sol i biber. 
Istraživanje pokazalo: Nekvalitetan san može skratiti život

Istraživanje pokazalo: Nekvalitetan san može skratiti život

  • Kuhanu tjesteninu ocijedite i stavite u tavu kod pesta, pa dodajte i meso i pinjole. 
  • Sve dobro izmiješajte i to je to.

U ovo jelo možete dodavati sve i svašta po želji. Možete gljive ili tikvice popržiti na tavi pa ih dodati na kraju, ili cherry paradajz. Ko voli još malo ribanog parmezana po vrhu, i kakva salatica i imate gurmanski ručak, piše Coolinarika.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije