Recept dana: Široki rezanci u umaku od pesta sa piletinom
Radiosarajevo.ba
Kada ručak mora biti gotov za 20-ak minuta, a želite nešto fino... Onda je to ova tjestenina.
Za prste polizati, s ukusom bosiljka i neodoljive sočne piletine, ovaj recept za vas je idealno rješenje.
Sastojci:
Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru
- Pinjola po želji
- Pileća prsa
- 100 ml povrtne supe
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 2 velike kašike pesta
- 300g tjestenine (široki rezanci)
- Sol, biber malo ulja
Priprema:
- Prvo stavite vodu za tjesteninu.
- Uzmite dublju tavu i bez masnoće popržite pinjole dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih na i stavite sa strane.
Odlična metoda koja ne košta mnogo: Kako se riješiti muha uz pomoć limuna?
- U istu tavu stavite malo maslinovog ulja i popržite na kockice narezana pileća prsa. Popržite ih sa svih strana na jakoj vatri da dobiju lijepu boju.
- Izvadite ih i stavite na toplo. U istu tavu stavite temeljac i vrhnje pa pustite da zakuha.
- Kad prokuha stavite pesto, sol i biber.
Istraživanje pokazalo: Nekvalitetan san može skratiti život
- Kuhanu tjesteninu ocijedite i stavite u tavu kod pesta, pa dodajte i meso i pinjole.
- Sve dobro izmiješajte i to je to.
U ovo jelo možete dodavati sve i svašta po želji. Možete gljive ili tikvice popržiti na tavi pa ih dodati na kraju, ili cherry paradajz. Ko voli još malo ribanog parmezana po vrhu, i kakva salatica i imate gurmanski ručak, piše Coolinarika.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)