Recept dana: Neodoljiva kremasta čorbica od špinata
Radiosarajevo.ba
Domaće je najbolje.
A i, ne kažu zalud da redovno moramo potezati za zdravim namirnicama, povrćem poput kupusa, kelja, praziluka, salate, blitve, i špinata.
Svaka navedena namirnica nosi u sebi veliku količinu vitamina i minerala koji su neophodni našem organizmu.
U Sarajevu palo drvo na saobraćajnicu, policija na terenu
Zbog toga, danas vam donosimo jedan zdravi recept, a riječ je o čorbici od špinata.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 200 g obarenog, sjeckanog špinata
- 3 kašike riže
- začini so, biber, vegeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 žumance
- 100 ml jogurta
- 100 ml vrhnja za kuhanje
Ljekoviti korov: Ove male biljke izvor su zdravlja i liječe mnoge bolesti
Priprema:
- Na maslinovom ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa dodati špinat. Začiniti vegetom. Kratko dinstati, pa dodati rižu.
- Preliti sa 300 ml vode i kuhati dok riža ne bude gotova.
- Kratko propasirati štapnim mikserom, dodati još vode, pa začiniti (so, biber, vegeta).
- Kada prokuha dodati umućeno žumance sa jogurtom i vrhnjem, pa na laganoj vatri kuhati još 3-4 minute.
Poslužiti toplo uz kiselo vrhnje, piše Coolinarika.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)