Napravite lažne kremšnite koje se tope u ustima
Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite ga. Potom ga prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi.
Sastojci:
- Jaja,
- 200 g šećera,
- 2 pudinga od vanilije u prahu,
- 4 kašika brašna,
- 1,40 l mlijeka,
- 1 lisnato tijesto,
- 3 kašike šećera u prahu
Postupak:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro izmiksajte sa 150 g šećera i dodajte puding (u prahu), brašno i 4 dl mlijeka. Dobro izmiksajte i zakuhajte u litri kipućeg mlijeka (skuhati kao puding).
Od bjelanjaka i 50 g šećera istucite čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješajte u vruću kremu. Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite viljuškom i ispecite ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180 °C, 10-15 minuta (dok ne dobijete lijepu zlatno-žutu boju).
Ministar Edin Forto podržao inicijativu WTC Sarajevo
Gotovo lisnato tijesto prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi, piše 24Sata.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.