Rahvanija - miris djetinjstva, starinski agdali kolač
Rahvanija je upravo onaj omiljeni tip kolača, zamuti, izlij, ispeci. I kolač gotov. A vrlo je bitno naglasiti da su mjere na čaše pa je time i sama priprema još lakša.
Ukrasite rahvaniju prema želji, mogu bademi, lješnjaci, pistacije ili orasi.
Recept za biskvit u tepsiji veličine 38x23 cm.
Peče se 20 minuta na 180 stepeni.
AgdA se kuha 10 minuta na srednjoj temperaturi.
Za mjere je čaša od 200 ml.
Mediji u Srbiji: 'Na vozilu osumnjičenih za ubistvo nije nađen DNK Danke Ilić'
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mlijeka
- 2 čaše griza
- 2 praška za pecivo
- 2 kašike brašna
- korica limuna
AGDA:
- 400 ml vode
- 2 čaše šećera
- 1 kriška limuna
Kako izgleda priprema, pogledajte u videu "Kuhaj i peci" u nastavku.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.