Za hadžijski iftar napravite hadžijski ćevap: Evo recepta

0
Radiosarajevo.ba
Za hadžijski iftar napravite hadžijski ćevap: Evo recepta
FOTO: Facebook / Hadžijski ćevap

Jedno od svakako nezaobilaznih tradicionalnih jela u bosanskoj kuhinji je hadžijski ćevap, za koji se u narodu veli da se priprema za "hadžijski iftar"

Počastite danas sebe i svoje najbliže hadžijskim iftarom - u nastavku teksta vam donosimo recept. 

Potrebno za pet porcija:

Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg

Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg

500gr telećeg ili junećeg mesa

2 veća krompira

200gr graška

2 mrkve 

1 veća glavica crnog luka 

2 čehna bijelog luka (a i ne mora)

2 svježe paprike

5 lista pek papira, ako nije gotov izrezan, režite ga na dijelove porcije otprilike 40-ak cm

kašikica curriya, pola kašikice cimeta ,vegeta, so, 2 supene kašike paradajz pirea, mala kašikica crvene paprike..

Priprema

Sve gornje sastojke sastaviti u tavu s malo ulja, dinstati, dodati začine, prekriti vodom i pustiti da se napola skuha.

Puniti pek papir poluskuhanom smjesom, motajući kao bošču, kao bombon zatim vezati koncem, pazeći da se ne otvori ili procuri. 

Gotove bošče redati u tepsiju u kojoj je dopola vode, na taj način ce se ćevap dokuhavati/peći još pola sata.

Servis je na ravnom tanjiru u pek papiru.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije