Punjene paprike s krompirom: Savršenstvo bosanske kuhinje
Uživanje u ukusnoj hrani je često spoj ljubavi, tradicije i domaćeg ugođaja. Upravo takav je slučaj s našim receptom za punjene paprike s krompirom. Ovaj omiljeni obrok pruža nam udobnost i toplinu domaće kuhinje, uz dodatak savršene ravnoteže okusa.
Kombinacija sočnih paprika, krompira, mirisnih začina i mekano punjenje čini ovaj obrok neodoljivim.
Bez obzira jeste li već majstori u pripremi punjenih paprika ili se tek upuštate u kulinarske vode, ovaj recept će vas voditi korak po korak prema savršenoj poslastici koja će se topiti u ustima.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Sastojci:
- 800 g krompira
- 8 paprika
- 1 luk (oko 100g)
- 2 kašikice soli
- 1 kašiku crvene mljevene paprike (po ukusu, može biti i ljuta)
- 1 kašika kurkume
- malo maslaca
Balkanski specijalitet: Recept za savršenu kljukušu
Priprema:
- Skuhajte krompir i izrendajte ga kad se ohladi.
- Dodajte sitno isjeckani luk.
- Dodajte so, crvenu papriku, kurkumu i sve dobro izmješajte.
- Po želji možete dodati i lišće korijandera.
- Skinite poklopac paprikama i očistite unutrašnjost.
- Tanko odsijecite donji dio paprike da može da stoji uspravno.
- Napunite paprike sa filom od krompira.
- Poslažite ih na papir za pečenje i pecite na 180℃ 40-45 minuta.
- Kada ih izvadite iz rerne možete staviti komadiće maslaca na njih da se otope radi punijeg ukusa.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.