Kako skuhati savršenu palentu? Pred sami kraj kuhanja ubacite ovu namirnicu za još bolji okus!

0
Radiosarajevo.ba
Kako skuhati savršenu palentu? Pred sami kraj kuhanja ubacite ovu namirnicu za još bolji okus!
Foto: Coolinarika / Palenta

Palenta je zdravo jelo koje možemo jesti za doručak i večeru ili kao prilog uz ukusan umak za ručak.

Ukoliko vas interesuje kako da skuhate savršeno kremastu palentu, odgovor ćete saznatii u nastavku.

U lonac ulijete dvije šoljice vode i dvije šoljice mlijeka te zakuhajte.

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Poslije toga dodajte postupno jednu šoljicu palente da ne nastanu grudvice, a nakon toga miješajte na laganoj vatri sve dok palenta ne postane mekana i dok ne izgubi zrnastu strukturu te ne odljepljuje od bočnih strana lonca prilikom miješanja.

Kako bi bila kremaste strukture, pred sam kraj kuhanja u palentu umiješajte malo putera i nakon toga sitno nasjeckanog ili naribanog parmezana, piše Skuhaj.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije