Kako skuhati savršenu palentu? Pred sami kraj kuhanja ubacite ovu namirnicu za još bolji okus!
Palenta je zdravo jelo koje možemo jesti za doručak i večeru ili kao prilog uz ukusan umak za ručak.
Ukoliko vas interesuje kako da skuhate savršeno kremastu palentu, odgovor ćete saznatii u nastavku.
U lonac ulijete dvije šoljice vode i dvije šoljice mlijeka te zakuhajte.
Novi užas u stomatološkoj ordinaciji u Sarajevu: Inspekcija potvrdila - koristili lijek bez dozvole!
Poslije toga dodajte postupno jednu šoljicu palente da ne nastanu grudvice, a nakon toga miješajte na laganoj vatri sve dok palenta ne postane mekana i dok ne izgubi zrnastu strukturu te ne odljepljuje od bočnih strana lonca prilikom miješanja.
Kako bi bila kremaste strukture, pred sam kraj kuhanja u palentu umiješajte malo putera i nakon toga sitno nasjeckanog ili naribanog parmezana, piše Skuhaj.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.