Punjena pileća prsa gotova za pola sata: Brzinski obrok koji će zadovoljiti čak i prave gurmane

0
Radiosarajevo.ba
Punjena pileća prsa gotova za pola sata: Brzinski obrok koji će zadovoljiti čak i prave gurmane
Foto: Screenshot/YouTube / Pileće filete punjene špinatom

Jede vam se nešto fino i ukusno, a nemate previše vremena? Imamo rješenje.

Trebaju vam pileća prsa, nekoliko sastojaka za preljev i otprilike pola sata vremena. Ovaj je recept odličan jer iako je jednostavan, zgodnim kombinovanjem namirnica omogućuje postizanje zadivljujuće punoće okusa.

Trik je u tome što se špinat prije stavljanja u preljev ne kuha nego pirja, a to iz njega izvlači puno više arome, ali također omogućuje da više nutritivno vrijednih sastojaka ostane očuvano. Recept je predviđen za šest osoba pa prilagodite količine prema svojim potrebama.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Sastojci

  • 700-900 g pilećih prsa (3 veća fileta)
  • 100 g krem ​​sira
  • 50 g špinata
  • 30 g mozzarelle
  • 25 g parmezana
  • 2 režnja bijelog luka
  • dimljena crvena paprika
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Priprema

Pileće filete prerežite uzdužno gotovo do kraja, kako biste dobili džepiće u koje će ići preljev pa je dobro začinite solju, biberom i dimljenom paprikom.

Mesna pita s pire krompirom: Idealan recept za vikend ručak

Mesna pita s pire krompirom: Idealan recept za vikend ručak

Pomiješajte krem sir, jedan protisnuti bijeli luk, mozzarellu i parmezan.

Zagrijte rernu na 200 stepeni. 

Špinat properite, otresite, stavite u posudu skupa s maslinovim uljem, usitnjenim preostalim režnjem bijelog luka i malo soli pa pirjajte par minuta dok tekućina koju je pustio gotovo potpuno ne ispari.

Usitnite špinat i dodajte ga siru. Dobivenim preljevom napunite filete i zakačite ih čačkalicama.

Zagrijte malo ulja u tavi koja može u rernu pa prepecite filete sa svake strane po četiri minute, a zatim tavu s piletinom prebacite u vruću rernu. Nakon 10-15 minuta bocnite najdeblji dio fileta i provjerite je li sok koji izlazi bistar ili mutan. Ako je bistar, meso je pečeno.

Pričakajte pet minuta prije rezanja, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije