Punjena pileća prsa gotova za pola sata: Brzinski obrok koji će zadovoljiti čak i prave gurmane

0
Radiosarajevo.ba
Punjena pileća prsa gotova za pola sata: Brzinski obrok koji će zadovoljiti čak i prave gurmane
Foto: Screenshot/YouTube / Pileće filete punjene špinatom

Jede vam se nešto fino i ukusno, a nemate previše vremena? Imamo rješenje.

Trebaju vam pileća prsa, nekoliko sastojaka za preljev i otprilike pola sata vremena. Ovaj je recept odličan jer iako je jednostavan, zgodnim kombinovanjem namirnica omogućuje postizanje zadivljujuće punoće okusa.

Trik je u tome što se špinat prije stavljanja u preljev ne kuha nego pirja, a to iz njega izvlači puno više arome, ali također omogućuje da više nutritivno vrijednih sastojaka ostane očuvano. Recept je predviđen za šest osoba pa prilagodite količine prema svojim potrebama.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Sastojci

  • 700-900 g pilećih prsa (3 veća fileta)
  • 100 g krem ​​sira
  • 50 g špinata
  • 30 g mozzarelle
  • 25 g parmezana
  • 2 režnja bijelog luka
  • dimljena crvena paprika
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Priprema

Pileće filete prerežite uzdužno gotovo do kraja, kako biste dobili džepiće u koje će ići preljev pa je dobro začinite solju, biberom i dimljenom paprikom.

Mesna pita s pire krompirom: Idealan recept za vikend ručak

Mesna pita s pire krompirom: Idealan recept za vikend ručak

Pomiješajte krem sir, jedan protisnuti bijeli luk, mozzarellu i parmezan.

Zagrijte rernu na 200 stepeni. 

Špinat properite, otresite, stavite u posudu skupa s maslinovim uljem, usitnjenim preostalim režnjem bijelog luka i malo soli pa pirjajte par minuta dok tekućina koju je pustio gotovo potpuno ne ispari.

Usitnite špinat i dodajte ga siru. Dobivenim preljevom napunite filete i zakačite ih čačkalicama.

Zagrijte malo ulja u tavi koja može u rernu pa prepecite filete sa svake strane po četiri minute, a zatim tavu s piletinom prebacite u vruću rernu. Nakon 10-15 minuta bocnite najdeblji dio fileta i provjerite je li sok koji izlazi bistar ili mutan. Ako je bistar, meso je pečeno.

Pričakajte pet minuta prije rezanja, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije