Punjena pileća prsa gotova za pola sata: Brzinski obrok koji će zadovoljiti čak i prave gurmane
Jede vam se nešto fino i ukusno, a nemate previše vremena? Imamo rješenje.
Trebaju vam pileća prsa, nekoliko sastojaka za preljev i otprilike pola sata vremena. Ovaj je recept odličan jer iako je jednostavan, zgodnim kombinovanjem namirnica omogućuje postizanje zadivljujuće punoće okusa.
Trik je u tome što se špinat prije stavljanja u preljev ne kuha nego pirja, a to iz njega izvlači puno više arome, ali također omogućuje da više nutritivno vrijednih sastojaka ostane očuvano. Recept je predviđen za šest osoba pa prilagodite količine prema svojim potrebama.
Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade
Sastojci
- 700-900 g pilećih prsa (3 veća fileta)
- 100 g krem sira
- 50 g špinata
- 30 g mozzarelle
- 25 g parmezana
- 2 režnja bijelog luka
- dimljena crvena paprika
- maslinovo ulje
- so
- biber
Priprema
Pileće filete prerežite uzdužno gotovo do kraja, kako biste dobili džepiće u koje će ići preljev pa je dobro začinite solju, biberom i dimljenom paprikom.
Mesna pita s pire krompirom: Idealan recept za vikend ručak
Pomiješajte krem sir, jedan protisnuti bijeli luk, mozzarellu i parmezan.
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Špinat properite, otresite, stavite u posudu skupa s maslinovim uljem, usitnjenim preostalim režnjem bijelog luka i malo soli pa pirjajte par minuta dok tekućina koju je pustio gotovo potpuno ne ispari.
Usitnite špinat i dodajte ga siru. Dobivenim preljevom napunite filete i zakačite ih čačkalicama.
Zagrijte malo ulja u tavi koja može u rernu pa prepecite filete sa svake strane po četiri minute, a zatim tavu s piletinom prebacite u vruću rernu. Nakon 10-15 minuta bocnite najdeblji dio fileta i provjerite je li sok koji izlazi bistar ili mutan. Ako je bistar, meso je pečeno.
Pričakajte pet minuta prije rezanja, piše Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.