Probajte nešto drugačije: Slani mafini sa feta sirom

Radiosarajevo.ba
Probajte nešto drugačije: Slani mafini sa feta sirom
Foto: Ilustracija / Mafin sa feta sirom
Ponekad vam nestane ideja za pripremanje obroka, koji bi se dopao svima u kući.

Ručak mora biti nešto kuhano i tu uglavnom uvijek pronalazite rješenje u skladu sa namirnicama koje u tom trenutku imate kod kuće.

Doručak i večera znaju predstavljati problem, naročito ako imate malu djecu koja bi stalno da probaju nešto novo i ukusno!

Spremili smo za vas ukusan i jednostavan recept za mafine sa feta sirom, koji će se, pored toga što je idealan doručak, sigurno dopasti svim vašim ukućanima.

Sastojci:

275g brašna
kašika praška za pecivo
kašika soli
1 jaje
225ml mlijeka
kašika maslaca
1 nasjeckani crni luk
100g fete
kašičica ružmarina
prstohvat bibera

Priprema:

Rernu zagrijte na 200 stepeni. U kalupe za mafine stavite papirne korpice. Na srednje jakoj vatri istopite maslac, dodajte sitno isjeckani crni luk i dinstajte oko 5 minuta, zatim ga sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte nasjeckan feta sir, ružmarin i biber. Umutite jaja i mlijeko, a zatim im dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Smjesu za pečenje dobro izmješajte da ne ostane grudvica. Dodajte joj smjesu sa lukom i sirom, a zatim sipajte tako sjedinjenu smjesu u kalupe za mafine i pecite ih oko 20 minuta.

Poslužite ih i uživajte u punom ukusu fete. Prijatno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije