Privatni trener tvrdi da čokoladu možete jesti svaki dan i izgledati fit: Evo šta trebate uraditi

1
Radiosarajevo.ba
Privatni trener tvrdi da čokoladu možete jesti svaki dan i izgledati fit: Evo šta trebate uraditi
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Čokolada može biti dio zdrave ishrane ako odaberete pravu vrstu i konzumirate je umjereno.

Kada pokušavaju doći u formu, ljudi često misle da je vrijeme da odustanu od hrane koju vole, ali to nije baš tako. U stvari, postoji mnogo načina na koje možete podići tonus, a da pritom pojedete koju poslasticu. Dakle, ako mislite da će vam malo čokolade utjecati na vježbanje, razmislite ponovno.

Uz pravi pristup uvijek možete uživati u čokoladi tako da njena konzumacija ne utječe na vaš tjelesni napredak.

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Jason Vishnefske otkrio je kako možete uključiti čokoladu u svoju prehranu i ostati fit:

"Tamna čokolada sadrži manje šećera i više tvari kakaa od mliječne čokolade, što je čini zdravijim izborom. Uključite male porcije tamne čokolade u svoju prehranu za zadovoljavajuću poslasticu bez grižnje savjesti."

Ilustracija / Vježbanje

Voće umočeno u čokoladu

Umočite kriške svježeg voća poput jagoda, banana ili jabuka u otopljenu tamnu čokoladu za međuobrok. Kombinacija stvara zadovoljavajuću poslasticu prepunu vitamina, minerala i antioksidansa.

Poslastice pune proteina

Eksperimentirajte s receptima za domaće proteinske pločice ili energetske kuglice, uključujući kakao prah ili komadiće tamne čokolade.

Ove domaće poslastice mogu zadovoljiti vašu želju za čokoladom, a istovremeno će vam pružiti dodatnu količinu proteina za oporavak i rast mišića.

Grickalice prije treninga

"Kombiniranje tamne čokolade s hranjivim grickalicama prije vježbanja može povećati vašu energiju, a šećer vam neće pasti. Pokušajte kombinovati kockicu tamne čokolade s bademima ili bananom za uravnotežen međuobrok koji će potaknuti vaše vježbanje", rekao je privatni trener.

Ilustracija

Oporavak nakon vježbanja

Čokoladno mlijeko mnogi hvale kao učinkovito piće za oporavak nakon vježbanja zbog svoje kombinacije ugljikohidrata i proteina.

Jason je dodao: "Razmislite o uživanju u čaši čokoladnog mlijeka s niskim postotkom masnoće nakon treninga kako biste napunili zalihe energije."

Privatni trener tvrdi da je ključno pronaći ravnotežu između uživanja u čokoladi i održavanja prehrambenih ciljeva. Jason kaže da je kontrola porcija ključna za umjereno uživanje u čokoladi i da vodite računa o veličini porcija. Osim toga, usredotočite se na uključivanje hrane bogate hranjivim tvarima u svoju ishranu kako biste zadovoljili svoje prehrambene potrebe.

Odjeća za treniranje

Vođenje dnevnika ishrane može pomoći u praćenju konzumacije čokolade i prepoznavanju bilo kakvih obrazaca prekomjernog uživanja. Postavljanje tjednog ograničenja za čokoladne poslastice i pridržavanje toga može pomoći u održavanju usklađenosti ciljeva, piše Daily Star.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije