Vruća čokolada na italijanski način koju ćete obožavati

1
Radiosarajevo.ba
Vruća čokolada na italijanski način koju ćete obožavati
Foto: Pexels / Ilustracija / Topla čokolada

Do savršene šalice vruće čokolade dijeli vas nekoliko sastojaka i svega nekoliko minuta
 
Vani je hladno, ovih dana čak pada i snijeg, pa nema ništa ljepše nego ušuškati se pod dekicu, gledati najdraži film i piti šolju ukusne vruće čokolade.

Iako ima izvrsnih opcija na tržištu, možete ju i sami napraviti kod kuće, a postupak je zapravo poprilično jednostavan.

Donosimo vam recept za vruću čokoladu na italijanski način, koja je toliko bogata i gusta da ćete imati osjećaj da pijete šolju pudinga. 

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Sastojci:

  • 1/4 šolje nezaslađenog kakaa u prahu
  • 2 kašike kukuruznog škroba
  • 2 šolje punomasnog mlijeka, plus još po potrebi
  • 1/4 šolje šećera
  • 85 grama tamne čokolade, nasjeckane

Priprema:

Pomiješajte kakao prah i kukuruzni škrob u srednje velikoj zdjeli dok se dobro ne izmiješaju. Dodajte mlijeko i šećer u lonac srednje veličine i zagrijavajte na srednjoj vatri, povremeno miješajući, dok se šećer ne otopi i mlijeko tek počne kuhati na pari, 3 do 4 minute.

Maknite lonac s vatre i ulijte malo vrućeg mlijeka u smjesu kakaa i kukuruznog škroba, miješajući dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Polako ulijevajte ostatak mlijeka, malo po malo, neprestano miješajući da smjesa ostane jednolična, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije