Prestanite kuhati tjesteninu u šerpi: Postoji alternativna metoda i mnogo je brža
Tjestenina je česta namirnica u domovima mnogih ljudi i većina je kuha u loncu. No, postoji mnogo brži način da se skuha, bez upotrebe lonca - i to je metoda za koju mnogi nikada nisu ni čuli.
Naime, eksperti iz Allrecipes predlažu korištenje tave za bržu pripremu tjestenine. Iako se može činiti neobičnim, tjesteninu i umak možete istovremeno kuhati u jednoj tavi, smanjujući i potrebu za dodatnim pranjem posuđa.
Recepata za takvu tjesteninu ne nedostaje, ali ako tražite nešto jednostavno, "najlakšu tjestenina ikad", imamo recept u kojem ćete uživati.
Uzbuna u Irskoj: Dronovi krenuli na avion u kojem je bio Volodimir Zelenski
Sastojci:
- 350 g špageta
- 400 g paradajza u konzervi
- Jedan veliki luk, narezan
- Četiri čehna bijelog luka, oguljena i narezana
- Dvije kašike maslinovog ulja
- Četiri kašike pesta
- Tri kašike koncentrata paradajza
- Jedna litra povrtnog temeljca
- Jedna kašičica soli
- 1/2 kašičice svježe mljevenog crnog bibera
- 200 g cherry paradajza
- 75 g ribanog parmezana
Priprema:
Uzmite tavu s poklopcem i dodajte špagete, paradajz u konzervi, luk, bijeli luk, maslinovo ulje, pesto, sol i biber i temeljac. Pokrijte poklopcem i kuhajte na srednjoj vatri oko 10 minuta, dok tjestenina ne bude skoro gotova.
Dodajte cherry paradajz i nastavite kuhati još tri ili četiri minute dok tjestenina potpuno ne omekša, a cherry rajčice potpuno ne budu kuhane. Podijelite u zdjele, pospite parmezanom i uživajte. To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.