Prestanite kuhati tjesteninu u šerpi: Postoji alternativna metoda i mnogo je brža

2
Radiosarajevo.ba
Prestanite kuhati tjesteninu u šerpi: Postoji alternativna metoda i mnogo je brža
Foto: Pexels / Tjestenina

Tjestenina je česta namirnica u domovima mnogih ljudi i većina je kuha u loncu. No, postoji mnogo brži način da se skuha, bez upotrebe lonca - i to je metoda za koju mnogi nikada nisu ni čuli.

Naime, eksperti iz Allrecipes predlažu korištenje tave za bržu pripremu tjestenine. Iako se može činiti neobičnim, tjesteninu i umak možete istovremeno kuhati u jednoj tavi, smanjujući i potrebu za dodatnim pranjem posuđa.

Recepata za takvu tjesteninu ne nedostaje, ali ako tražite nešto jednostavno, "najlakšu tjestenina ikad", imamo recept u kojem ćete uživati.

Uzbuna u Irskoj: Dronovi krenuli na avion u kojem je bio Volodimir Zelenski

Uzbuna u Irskoj: Dronovi krenuli na avion u kojem je bio Volodimir Zelenski

Sastojci:

  • 350 g špageta
  • 400 g paradajza u konzervi
  • Jedan veliki luk, narezan
  • Četiri čehna bijelog luka, oguljena i narezana
  • Dvije kašike maslinovog ulja
  • Četiri kašike pesta
  • Tri kašike koncentrata paradajza
  • Jedna litra povrtnog temeljca
  • Jedna kašičica soli
  • 1/2 kašičice svježe mljevenog crnog bibera
  • 200 g cherry paradajza
  • 75 g ribanog parmezana

Priprema:

Uzmite tavu s poklopcem i dodajte špagete, paradajz u konzervi, luk, bijeli luk, maslinovo ulje, pesto, sol i biber i temeljac. Pokrijte poklopcem i kuhajte na srednjoj vatri oko 10 minuta, dok tjestenina ne bude skoro gotova.

Dodajte cherry paradajz i nastavite kuhati još tri ili četiri minute dok tjestenina potpuno ne omekša, a cherry rajčice potpuno ne budu kuhane. Podijelite u zdjele, pospite parmezanom i uživajte. To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije