Najjednostavniji način da se oslobodite masnih naslaga bez dijete

Radiosarajevo.ba
Najjednostavniji način da se oslobodite masnih naslaga bez dijete
Ova 26-godišnja djevojka po imenu Amanda za samo godinu dana izgubila je 40 kilograma.

Ona se nije iscrpljivala dijetama opasnim po zdravlje i nije bila član skupih fitness centara. Amanda je imala gotovo 100 kg, ali unošenjem  malih promjena u svoj način života dogodilo se nevjerovatno, prenosi Spicylife.net.

Pomoću tri koraka smršavila je bez dijete i uklonila masnoće sa stomaka.

Prvi korak

Umjerene vježbe će vam pomoći da se "pozdravite" s viškom kilograma. Samo 20 minuta energične aktivnosti dnevno ne samo da će ubrzati proces gubitka težine već će ojačati kardiovaskularni sistem.

Hodanje, biciklizam, plivanje, igranje odbojke, penjanje uz stepenice - sve ovo ne zahtijeva veliki napor. Možete odabrati bilo koju aktivnost.

Drugi korak

Potrebno je kontrolirati količinu hrane koju unosite. Ovaj zadatak nije jednostavan, tako da će trebati vremena da se tijelo prilagodi.

Potrebno je jesti namirnice bogate vlaknima.

Treći korak

Morate unositi više proteina. Uz visokoproteinsku dijetu brzo ćete izgubiti težinu bez oštećenja mišićnog tkiva. Osim toga, proizvodi bogati proteinima savršeno će zadovoljiti glad. Nažalost, ova metoda gubljenja težine je kontraindicirana za osobe sa srčanim bolestima.

Danas, Amanda i dalje održava tjelesne težinu na isti način i osjeća se sjajno.

Vodite računa o svome zdravlju i prisjetite se ova tri koraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije