Pomoću jednostavnog trika uklonit ćete plijesan iz vaše veš mašine

0
Radiosarajevo.ba
Pomoću jednostavnog trika uklonit ćete plijesan iz vaše veš mašine
Foto: Pexels / Veš mašina / Ilustracija

Kako je plijesan čest problem na mjestima gdje je u pitanju veliki protok vode, mnogi se bore sa najučinkovitijim načinima rješavanja ovog neugodnog problema.

Tako je i Karen Lines na Facebook stranici "Savjeti gospođe Hinch", podijelila svoj problem putem fotografije, a na njoj se nalazila zabrinjavajuća količina plijesni koju je primijetila u svojoj mašini za veš.

Gospođa je molila za pomoć nakon što nije mogla ukloniti plijesan sa svoje veš mašine. Karen je dodala i kako je, uprkos pokušajima brisanja vlažnom krpom, plijesan je i dalje tu.

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

Obožavatelji gospođe Hinch pohrlili su za komentare kako bi podijelili svoje najbolje savjete po tom pitanju nakon što su identificirali njen problem.

Naime, komentari su se većinski odnosili na vrlo jednostavno riješenje, a njegova učinkovitost će vas oduševiti. U pitanju je izbjeljivač, a koristimo ga na sljedeći način.

Ako želite odjeći vratiti bijelu boju, u veš mašinu ubacite ovaj začin

Ako želite odjeći vratiti bijelu boju, u veš mašinu ubacite ovaj začin

Na mjesto gdje nalazimo plijesan stavljamo toaletni ili kuhinjski papir, a zatim ga poprskamo izbjeljivačem kako bi se papir natopio. Poprskani papir ostavljamo da odstoji preko noći, a već su sutradan vidljivi fascinantni rezultati.

Izbjeljivač je poprilično jeftini materijal koji možemo iskoristiti na više načina, a s obzirom na njegovu dokazanu učinkovitost, nije ga loše imati u svakom domu.

Također, obožavatelji su naveli i kako je nakon svakog pranja dobro obrisati veš mapšinu iz razloga što na taj način možemo spriječiti ponovni nastanak plijesni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije