Počnite kuhati rižu ovako i postat će vam omiljeno jelo
Kod kuhanja riže vrijedi pravilo da na jednu šalicu (otprilike 250 mililitara) riže idu dvije šolje vode. Dvije šolje riže dovoljne za dvoje, a četiri za četvero ljudi.
Prije kuhanja rižu treba oprati kako bi nestale sve nečistoće.
Prvi korak do savršene riže jest prženje na ulju. Zagrijte ulje i dodajte rižu te prepržite dok ne dobije žućkastu boju. Nakon toga ulijete vodu i posolite.
S ove strane Drine | Dragan Banjac: Ukoljica s najvišeg mjesta
Čim riža zavrije, lonac poklopite i smanjite vatru. Kuhajte oko 25 minuta dok riža posve ne omekša. Ulje će spriječiti lijepljenje zrna, a po želji, u vodu za kuhanje možete staviti nekoliko kapi limuna kako bi riža ostala bijela.
Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite opranu rižu i kuhate dok ne zavrije.
Nakon toga smanjite vatru i kuhajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u rižu umiješajte malo putera kako se zrna ne bi slijepila, piše 24Sata.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.