Počela je piti 'đumbir shot' i otkrila koje je promjene osjetila

0
Radiosarajevo.ba
Počela je piti 'đumbir shot' i otkrila koje je promjene osjetila
Foto: Printscreen / Đumbir shot

"Nikad nisam bila ljubiteljica đumbir-shota, ali sve se promijenilo nakon čitanja intervjua s Annom Kendrick. Inspirirana, počela sam uzimati đumbir-shote zbog tvrdnji o energiji i boljem zdravlju. Nekoliko mjeseci kasnije, osjećam se vitalnije", rekla je novinarka Meg Walters.

U početku je kupovala gotove bočice, no kako je to postalo skupo, odlučila ih je sama raditi prema jednostavnom receptu. Partner joj je pomogao pronaći recept, i domaći đumbir-shot je ispao odličan.

Redovito uzimanje rezultiralo je povećanom energijom, boljim raspoloženjem i čišćenjem sinusa.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Razgovarala je sa nutricionisticom Brea Lofton koja potvrđuje prednosti đumbira za imunološki sistem, energiju i ravnotežu glukoze. No, napomenula je da nije prikladan za sve, posebice za osobe s određenim zdravstvenim problemima, piše 24Sata.

Recept za domaći đumbir-shot

Sastojci:

  • 60 g đumbira, bez kore
  • 400 ml svježeg soka od jabuke
  • pola limuna, iscijeđenog

Priprema: 

Nasjeckajte đumbir na male komadiće. Stavite u blender sa sokom od jabuke i limuna pa miksajte nekoliko minuta dok sve ne bude vrlo glatko.

Potom to stavite u vrlo fino cjedilo (možete ga prekriti gazom ako ima veće rupe) i iscijedite sok. Ostavite sok neka kapa nad posudom neko vrijeme pa smjesu pritisnite prstima ili kuhačom. Poanta je da se iscijedi što više soka. Ako radite preko gaze ili čiste kuhinjske krpe, tad je cijedite kao kad cijedite mokar veš, samo pazite da vam smjesa ne ispada.

Pretočite u bocu i čuvajte u frižideru. Domaći đumbir shot može u frižideru stajati četiri dana. Prije posluživanja protresite bocu.

I to je to, uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije