Pet najčešćih grešaka zbog kojih veze propadaju

Radiosarajevo.ba
Pet najčešćih grešaka zbog kojih veze propadaju
Foto: Arhiv / Ilustracija
Ko radi, taj i griješi, a ako radite ove najčešće greške u vezama, vrlo vjerovatno vas čeka i prekid.

Prebrzo zaljubljivanje

Predivno je biti zaljubljen, ali ako se zaljubljujete prebrzo, velike su šanse da osoba u koju ste zaljubljeni neće moći pratiti vaš tempo - pa će pobjeći.

Previše emocija, prerano

Neuzvraćeni osjećaji pogađaju obje strane - ako ih prerano pokazujete, a vaš partner još nije spreman na njih, povrijedit ćete i sebe i njega. Osoba koja ne može uzvratiti nečije osjećaje često se osjeća toliko loše da želi prekinuti vezu prije nego što stvari postanu prekomplicirane.

Ignoriranje problema 

Ako na početku vidimo potencijalne probleme, a odlučimo ih ignorirati samo kako bismo ostali u vezi, ti problemi će s vremenom samo rasti. Samo će u rijetkim slučajevima nestati, a češće će dovesti do prekida.

Previše poruka

Dopisivanje je ključni dio svake moderne veze, ali to ne znači da ljudi imaju vremena to raditi cijeli dan. Ako jedna osoba šalje previše poruka i pokazuje nesigurnost ako ne dobije odgovor u kratkom roku, druga će brzo htjeti izaći iz veze.

Prebrzi seks

Ne govorimo o trajanju (iako je i to problem), nego o prebrzoj odluci da se upustimo u intimne odnose. Istraživanja pokazuju da veze u kojima relativno brzo dođe do seksa traju puno kraće od onih u kojima parovi odluče malo pričekati, prenosi Index

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije