Pekari u tijesto za krofne uvijek dodaju jedan tajni sastojak: Budu mekane, a ne upiju ni kap ulja

0
Radiosarajevo.ba
Pekari u tijesto za krofne uvijek dodaju jedan tajni sastojak: Budu mekane, a ne upiju ni kap ulja
Foto: Pixabay / Ilustracija

Krofne nas podsjećaju na djetinjstvo, na one mirise toplog i slatkog peciva koje su bake pripremale sa ljubavlju. Kada bi smo ušli u kuću, miris svježe isprženih krofni osvajao bi nas odmah, a mekane krofne bile su omiljeni dio svakog dana. Ipak, postoji jedan problem – one se prže u puno ulja, što ih čini pomalo masnim.

Međutim, postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći da krofne budu savršene, a da ne budu previše masne. Na primjer, ako u tijesto dodate prašak za pecivo ili sodu bikarbonu, one neće upiti previše ulja.

Ovo je trik koji mnoge domaćice već koriste. Takođe, važno je da ulje bude dobro zagrijano, jer samo tako tijesto neće upiti višak ulja.

Balkanci udišu otrov: Dok svijet poduzima mjere, mi tek čekamo promjene

Balkanci udišu otrov: Dok svijet poduzima mjere, mi tek čekamo promjene

Ali, postoji još jedan "magičan" sastojak za koji mnogi ne znaju – alkohol! Ako u tijesto dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola, poput votke ili konjaka, krofne će postati savršeno mekane, a neće upiti ulje. 

Ovo je pravi tajni sastojak zbog kojeg će krofne biti ukusnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije