Ovu hranu nikako ne treba da jedete za doručak

Radiosarajevo.ba
Ovu hranu nikako ne treba da jedete za doručak
Pixabay / Ilustracija
Mnoge namirnice koje konzumiramo svakodnevno, štetno utiču na naš organizam.

Kako piše magazin Shape, zbog toga, ako želimo da budemo zdravi, ovo nikako ne smijemo da jedemo za doručak:

Kupovni sok od naranče

Možda ćete pomisliti da je sok od naranče dobar za početak dana, ali morate imati na umu da ti sokovi sadrže puno šećera i to naročito oni koji imaju mali udio voća. Zato je bolje popiti čašu vode i pojesti naranču.

Palačinci

Često možemo da vidimo u filmovima i serijama kako porodica za doručak jede palačinke. Ali, to je hrana koju ne bi trebalo da jedemo za doručak. Umjesto toga, puno je zdravije pripremati žitarice, tost i jogurt s niskim udjelom masnoće ili omlet od bjelanaca. 

Kafa s puno šećera

Kafa je mnogima potrebna za početak dana, ali dodaci poput šlaga i puno šećera su kalorijska bomba.

Alkoholna pića

Ona nikako ne mogu da budu prva stvar koju ćemo unijeti u organizam. Osim što je nezdravo, tijelo neće dobiti potrebne hranljive materije, pa će odmah krenuti u "borbu" da se rješi toksina iz tijela.

Masna hrana

Masna hrana nikada nije najbolji izbor jer je teška za želudac i posebno je kalorična. Pokušajte da ju izbjegavate koliko god možete, a naročito ujutro.

Slatkiši

Volite li ujutro uz kafu da pojedete i kolač? Ostavite ga za kasnije, na primjer kao desert nakon ručka. Doručak sigurno nije vrijeme za takav izbor hrane.

Grickalice

Pune su soli i masti, pa ih nije preporučljivo konzumirati. Pogotovo ujutro i kasno navečer. Ako baš ne možete da se suzdržite, izaberite zdrave grickalice poput komadića sušene jabuke.

Brza hrana

Brza hrana je uvijek na popisu namirnica koje treba da izbjegavamo ako ne želimo debljanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije