Ovom provjerenom metodom ćete za 10 minuta otčepiti sudoper

0
Radiosarajevo.ba
Ovom provjerenom metodom ćete za 10 minuta otčepiti sudoper
Foto: Printscreen / YouTube / Sudoper

Ako naučite sami otčepiti umivaonik ili sudoper koji sporo prazni vodu umjesto da pozovete vodoinstalatera, to vam može pomoći da uštedite novac dok problem rješavate brzo i jednostavno.

Spor, trom odvod, naročito kupaonski ili kuhinjski, može biti uzrokovan manjim začepljenjima i naslagama. Odvodni otvor može skupiti mnogo nečistoća tokom korištenja. Ovaj problem s drenažom javlja se prirodno tokom vremena i teško ga je izbjeći. Jedino rješenje je povremeno čišćenje odvoda kako bi nastavio nesmetano teći.

Jedna influenserica podijelila je, kako tvrdi, vrlo učinkovito rješenje da vam sudoper bude kao nov, a voda opet teče kroz začepljen odvod. Karolina McAuley svoje pratitelje na društvenim mrežama redovno oduševljava savjetima i trikovima za kućanstvo koje dijeli, pa je tako njeno rješenje za začepljeni odvod u samo 10 minuta i s pomoću sastojaka koje svako ima u kuhinji odobrilo hiljade ljudi.

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Kako je pokazala u videu, prvo je potrebno u odvod sudopera uliti kašičicu deterdženta za pranje suđa, pola šoljice sode bikarbone i dvije šoljice sirćeta. Iz odvoda će izlaziti pjena, a preko nje stavite krpu i ostavite da djeluje 10 minuta. Zatim ulijte kipuću vodu u odvod i to je to. Njen gotovo besplatan trik riješio je problem koji muči mnoge, a za svoje savjete dobila je brojne pohvale u komentarima.

Najbolji način da spriječite začepljenje umivaonika je da pripazite što puštate u njega. Koristite kantu za smeće za kosu, pastu za zube ili čišćenje prašine ili mrvica oko umivaonika.

Umivaonici su samo za vodu, sapun ili pastu za zube: Koristite pastu za zube ispravn - ne dopustite da kuglice paste za zube neotopljene odu u odvod.

Ne bacajte kosu u odvod: Nemojte četkati kosu iznad umivaonika ili nabavite finu mrežastu hvataljku za uklanjanje dlačica u odvodnoj rupi. Ako brijete lice iznad umivaonika, obrišite dlake krpom za pranje, a krpu za pranje i britvu isperite u posudi i ispraznite vodu u odvodu WC školjke.

Redovno čistite čep umivaonika: Uklonite čep i očistite dlake i prljavštinu koja se mogla zadržati u odvodu.

Redovno ispirite umivaonik vrućom vodom: Vruća voda pomoći će pomaknuti ili olabaviti stvrdnutu ili prljavu pastu za zube, masnoću, mineralne naslage i kosu, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije