Ovo je šest osobina istinski zrelog muškarca koji je vrijedan braka

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je šest osobina istinski zrelog muškarca koji je vrijedan braka
Shutterstock / Ilustracija

Zrelost se ne može kupiti niti naučiti. Zrelost se oblikuje naučenim životnim lekcijama čovjeka.

Ovo je šest osobina istinski zrelog muškarca koji je vrijedan braka.

Drži do sebe

On nije muškarac koji mora da bude u centru pažnje. On se svakako ne plaši toga, ali mu to nije potrebno da bi se osjećao značajnim. On je muškarac s kojim je moguće imati konverzacije koje imaju smisla. Sluša kad govoriš i stalo mu je do tvog mišljenja.

Zabavan je

To je muškarac koji ne shvata sebe previše ozbiljno. Dozvoljava sebi da se iskreno nasmeje. Duhovit je i zbog njega često imate osmijeh na licu.

Emocionalno je dostupan

Konstantno radi na sebi, na svojim strahovima, nesigurnostima i nije ga sramota da pokaže svoja osjećanja. Ne pokušava da izbjegne obaveze, već se hrabro hvata u koštac sa svim preprekama. Spreman je da vam najotvorenije pokaže svoje emocije i jasno stavi do znanja okolini koliko mu značite.

Otvoren je i direktan

S njim znaš na čemu si. On ne voli igrice, sve što mu smeta reći će vam u lice. Neće praviti ljubomorne scene i sputavati vas tokom života. On je svjestan sebe i nema potrebnu da se pretvara da je neko drugi, osim onog što jeste u suštini.

Čvrsto stoji na zemlji

Pravi muškarc se ponaša zaštitnički kada je to potrebno, ali ne zato što je nesiguran u sebe ili vam ne vjeruje, već zato što želi da vam pokaže da je tu u svakom trenutku.

Svjestan je svojih kvaliteta

Zdrav muškarac ima svoj identitet i svjestan je sebe - ko je on, za šta se bori, ima svoja uvjerenja i vrijednosti. Njegovo ponašanje se ne mijenja bez obzira gdje i šta radi, i uvijek je isti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije