Ovo je bio omiljeni slatkiš u bivšoj Jugoslaviji: Uz samo četiri sastojka, do neodoljivog ukusa
Radiosarajevo.ba
Slatki makaroni često su se nalazili na stolovima domaćica u Jugoslaviji koje su ih umjesto kolača pripremale djeci i unucima.
Vrlo su jednostavni za pripremu, a recept je u nastavku.
Sastojci:
Objava Fudbalskog saveza BiH izazvala lavinu komentara: 'Vico, trepni dva puta ako si otet'
- 250 g tjestenine
- 50 g prezle
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- ulje
Priprema:
- Skuhajte makarone i ostavite ih poklopljene u vodi dok pripremate slatki nadjev.
- Na laganoj vatri propržite prezli, tako da dobije lijepu zlatnu boju, a zatim dodajte i šećer.
- Promiješajte, odvojite dvije kašike smjese sa strane, ocijedite vodu iz makarona, pa ih dodajte u prezlu i šećer.
- Pržite još minutu, dvije, pa sklonite s vatre.
- Po želji, možete dodati i malo cimeta, oraha, grožđica itd.
- Stavite u zdjelicu ili tanjure te pospite smjesom od mrvica i šećera koju ste prethodno odvojili, piše Story.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (2)