Ove namirnice mnogi smatraju 'zdravijim', a možete se zbog njih udebljati

0
Radiosarajevo.ba
Ove namirnice mnogi smatraju 'zdravijim', a možete se zbog njih udebljati
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kupovina / Namirnice

Obožavatelji fitnessa vole smoothieje i proteinske napitke. Iako su vrlo hranjivi, neki od ovih napitaka sadrže i "skrivene" kalorije i šećere.

Neki smoothieji mogu sadržavati i do 400 kalorija. Jogurt je zdrav obrok i pomaže u smirivanju želuca. Međutim, neki jogurti ne sadrže žive i aktivne kulture. Kada se masnoća ukloni iz jogurta kako bi se smanjila količina kalorija, dodaje se šećer da bi se poboljšao okus.

Suho voće obiluje vlaknima, vitaminima i drugim esencijalnim hranjivim tvarima. Međutim, sušeno voće sadrži veću količinu šećera i kalorija od svježeg. Neke od dijetalnih namirnica sadrže konzervanse, nezdravu masnoću i umjetna sladila koja nisu dobra za zdravlje.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Ako pijete dijetalne sokove, posebno u većim količinama s nadom da ćete izgubiti koji kilogram, varate se. Možete nabaciti pokoji kilogram, a ovakvi napici mogu povećati i krvni pritisak te utječu na crijevne bakterije.

Mislili ste da je zdravija opcija konzumirati neki umjetni zaslađivač umjesto šećera? Iako ih možete smatrati zdravima, oni mogu pridonijeti povećanju tjelesne težine. Da bi se izgubila težina, dobro je smanjiti unos šećera, uključujući i zdrave šećere, javlja Vecernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije