Ove grickalice možete jesti bez grižnje savjesti i kada ste na dijeti: Imaju veoma malo kalorija

0
Radiosarajevo.ba
Ove grickalice možete jesti bez grižnje savjesti i kada ste na dijeti: Imaju veoma malo kalorija
Foto: Pexels / Ilustracija

Jedna od najzdravijih i najmanje kaloričnih grickalica su kokice, ali one koje nisu pripremljene s topljenim sirom niti prelivene puterom.

Postoje namirnice koje su ukusne, a možemo ih jesti.

Evo kojih pet namirnica možete jesti u većim količinama i to dok ste na dijeti jer sadrže vrlo malo kalorija.

Ministar Ramo Isak poslao novu poruku Miloradu Dodiku

Ministar Ramo Isak poslao novu poruku Miloradu Dodiku

Kokice

Možete ih ispeći samo na kapljici ulja s malo soli. Osim toga, dobre su za probavu jer sadrže mnogo vlakana. Ako vam ipak treba neki ukus, dodajte ljuti začin poput bibera ili ljute mlevene paprike. One su takođe dobre za organizam. Sprečavaju upale i ubrzavaju metabolizam. Ali nemojte preterati s ljutinom.

Da li i vama misli u glavi skaču kao kokice?

Tikvice

Kad kažemo tikvice, mislimo na carpaccio od tikvica. Lako se pravi i može se jesti bukvalno u neograničenim količinama. Biće vam potreban oštar nož. Isjecite tikvice na tanke kolutove i prelijte ih limunovim sokom pa pustite da odstoje. Limun je dobar jer otapa masnoće u tijelu. Zatim dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, so i biber.

Punjene tikvice

Kiseli krastavci

Jeste li znali da oko 200 grama kiselih krastavaca ima samo 16 kalorija? Krastavci se preporučuju u skoro svim vrstama ishrane i dijetama, a dobri su jer se slažu uz skoro sve.

Kiseli krastavci

Čips od kelja

Ne zvuči baš privlačno, ali fino je. Zdrava je zamjena za običan čips od krompira. Napravite ga tako da očistite lišće od debelih stabljiki i iscjepkajte na komadiće. Posolite i premažite s malo ulja. Pecite deset minuta.

Čips od kelja

Orašasti plodovi

Najbolji odabir su bademi, orasi i lješnici. Šaka će vas zasititi, a u kombinaciji sa suhim voćem postaje neodoljiva poslastica, javlja Krstarica.

Ilustracija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije