Ove dvije kobne greške prave osobe sa viškom kilograma

1
Radiosarajevo.ba
Ove dvije kobne greške prave osobe sa viškom kilograma
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Svi ponekad odstupimo od pravila, ali nerijetko se dešava da ljudi, koji žele da se oslobode debljine, zbog dvije greške nikako ne mogu da smršaju, što ih sve više udaljava od cilja, smanjujući im motivaciju.

Gubitak viška kilograma nije nimalo lak proces, posebno kada želimo neke navike potpuno da iskorijenimo, dok druge pokušavamo da uvodimo u svakodnevicu, poput redovne fizičke aktivnosti.

Međutim, osobama koje žele da smršaju obično se potkradu dvije greške, za koje dijetetičari kažu da usporavaju i otežavaju topljenje viška.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

1. Konzumiranje voća odmah nakon glavnog obroka

Prema studijama, veoma je zdravo konzumirati voće između obroka, ali u razmaku od najmanje sat vremena. Voće koje se pojede odmah nakon obroka neće biti pravilno svareno, što znači da tijelo neće apsorbovati hranljive materije.

Dakle, konzumiranje voća poslije obroka neće biti od koristi za vaše zdravlje i može dovesti do povećanja tjelesne težine.

Osam načina koji mogu ubrzati vaš metabolizam

Osam načina koji mogu ubrzati vaš metabolizam

2. Odlazak u krevet odmah nakon jela

Naime, to može izazvati nelagodnost u stomaku i dovesti do nadimanja. Isto tako, jedenje kasno uvečer također može izazvati poteškoće sa spavanjem, a opšte je poznato da je kvalitetan san od presudnog značaja za efikasno mršavljenje.

Preporuka brojnih nutricionista je da sa večerom završite dva sata prije nego što odete u krevet, prenosi Stil.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije