Ovaj vrhunski premaz za pite koriste i pekari: Uz ovaj recept vaše kore će biti mekše i sočnije
Radiosarajevo.ba
Svaka domaćica dobro zna koliko je premaz važan kod pripreme pite.
Tajna ukusne pite leži u njenom premazu, a u nastavku donosimo recept za premaz koji koriste pekari.
Sastojci:
Nermin Nikšić: "Vratili smo atmosferu u kojoj možemo razgovarati. Politički ćemo otklanjati blokade"
- 8 kašika brašna
- 1 suhi kvasac
- 2 šoljice mlijeka
- 1 šoljica ulja
- sol ili šećer (ovisno o piti koju pripremate)
Priprema:
- Kada radite pite od gotovih kora, slanih ili slatkih, svaku koru premazati ovim premazom, pa nadjenuti na uobičajeni način.
- Ostatak premaza prelijte preko pite i ostavite da odstoji sat i pol prije pečenja, piše Skuhaj.hr.
Nadamo se da vam se dopada, isprobajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)