Ovaj vrhunski premaz za pite koriste i pekari: Uz ovaj recept vaše kore će biti mekše i sočnije

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj vrhunski premaz za pite koriste i pekari: Uz ovaj recept vaše kore će biti mekše i sočnije
Foto: Instagram / Zeljanik

Svaka domaćica dobro zna koliko je premaz važan kod pripreme pite. 

Tajna ukusne pite leži u njenom premazu, a u nastavku donosimo recept za premaz koji koriste pekari.

Sastojci:

Nermin Nikšić: "Vratili smo atmosferu u kojoj možemo razgovarati. Politički ćemo otklanjati blokade"

Nermin Nikšić: "Vratili smo atmosferu u kojoj možemo razgovarati. Politički ćemo otklanjati blokade"

  • 8 kašika brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 2 šoljice mlijeka
  • 1 šoljica ulja
  • sol ili šećer (ovisno o piti koju pripremate)

Priprema:

  • Kada radite pite od gotovih kora, slanih ili slatkih, svaku koru premazati ovim premazom, pa nadjenuti na uobičajeni način.
  • Ostatak premaza prelijte preko pite i ostavite da odstoji sat i pol prije pečenja, piše Skuhaj.hr.

Nadamo se da vam se dopada, isprobajte! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije