Ovaj vrhunski premaz za pite koriste i pekari: Uz ovaj recept vaše kore će biti mekše i sočnije
Radiosarajevo.ba
![Ovaj vrhunski premaz za pite koriste i pekari: Uz ovaj recept vaše kore će biti mekše i sočnije](https://storage.radiosarajevo.ba/article/521385/871x540/zeljanica-pita-recept-18aug2023-instagram.jpg?v1700147542)
Svaka domaćica dobro zna koliko je premaz važan kod pripreme pite.
Tajna ukusne pite leži u njenom premazu, a u nastavku donosimo recept za premaz koji koriste pekari.
Sastojci:
![Skandal | Ognjen Tadić prijeti Sarajevu: Platit ćete cijenu mržnje koju ste sijali svih ovih godina](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579082/300x185/ognjen_tadic_AA(1).jpg?v1739719364)
Skandal | Ognjen Tadić prijeti Sarajevu: Platit ćete cijenu mržnje koju ste sijali svih ovih godina
- 8 kašika brašna
- 1 suhi kvasac
- 2 šoljice mlijeka
- 1 šoljica ulja
- sol ili šećer (ovisno o piti koju pripremate)
Priprema:
- Kada radite pite od gotovih kora, slanih ili slatkih, svaku koru premazati ovim premazom, pa nadjenuti na uobičajeni način.
- Ostatak premaza prelijte preko pite i ostavite da odstoji sat i pol prije pečenja, piše Skuhaj.hr.
Nadamo se da vam se dopada, isprobajte!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)