Jedan muškarac isprobao je sve dijete i otkrio šta djeluje

Radiosarajevo.ba
Jedan muškarac isprobao je sve dijete i otkrio šta djeluje
Pixabay / Ilustracija

Dukan dijeta, South Beach, paleo, ketogena i povremeni post samo su neke od najpopularnijih dijeta. Jedan muškarac je isprobao sve.

Marco Holst odlučio je kladiti se da može smršavjeti i održavati željenu težinu pa se podvrgnuo gotovo svakoj dijeti na svijetu.

Loša vijest je da je, prema njegovim riječima, 95 posto dijeta dugoročno neodrživo. Naime, kaže da ne znači da nisu efikasne, ali na duge staze, više od godinu dana, nemoguće je pridržavati ih se.

The Liverpool Echo piše da je problem u tome što su mnoge dijete ograničavajuće i da se ljudi na kraju kad-tad vrate starim navikama.

“Dijeta je definirana kao nešto što je vremenski ograničeno. Možemo je se pridržavati mjesec, dva, tri, ali jednom kada je prestanete prakticirati, vratit ćete se starim navikama i ponovno dobiti na težini”, smatra Marco koji je naučio da ne postoji savršena dijeta.

“Neke će na vas djelovati, a neke ne. Moj je savjet da izbacite kalorična pića, primjerice sokove i alkohol. Kad je riječ o tjelovježbi, pronađite partnera. Pronašao sam tri prijatelja s kojima idem u teretanu i na boks. Kad sam bio demotiviran, nisam odustajao jer sam znao da me netko čeka i da ga ne smijem iznevjeriti”, dodao je, piše Index.

Također, preporučuje da se klonite rafiniranog šećera.

“Prve tri sedmice su teške, ali nakon tog roka osjećat ćete se kao da vam je pao uteg s leđa”, poručio je.

Napominje da ne biste trebali nastaviti tragati za čudesnim rješenjem, već promijeniti način razmišljanja i početi donositi zdravije odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije