Osjećate nadutost? Ovo su četiri napitka koja bi vam mogla pomoći

0
Radiosarajevo.ba
Osjećate nadutost? Ovo su četiri napitka koja bi vam mogla pomoći
FOTO: Pixabay / Čaj

Nadutost je jedan od problema s kojim se mnogi bore i može zaista biti naporno i iritantno kada se konstantno osjećate kao balon.

Osim raznih suplemenata koji vam mogu pomoći kod nadutosti, postoje i napici koje vrlo jednostavno možete pripremiti kod kuće, popiti ujutro i normalno krenuti u dan.

Ishrana igra jednu od najvećih uloga u nadutosti, isto kao i konzumacija vode koja je bitna za cijeli organizam.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Također, kretanje i vježbanje barem nekoliko minuta dnevno pomoći će vam smanjiti taj grozan osjećaj nadutosti u tijelu, a za korak dalje krenite i sa pićima o kojima možete pročitati u nastavku.

Prirodni sokovi

Ne mislimo na sokove koji većinom sadrže voće, jer voće sadrži i šećere, već na one koji imaju mali dodatak voća, na puno povrća koji će odlično djelovati na vašu probavu.

Smoothie / Ilustracija

Na primjer, sok od celera koji je hit već nekoliko godina na društvenim mrežama, nije bez razloga postao tako popularan, on djeluje na smanjenje nadutosti, upalnih procesa i podizanje imuniteta. Ako ipak niste fanovi celera, kombinujte špinat ili kelj s jabukom ili limunom i vodom.

Biljni čajevi

Pili ih tople ili hladne, apsolutno je na vama da odaberete, ali ako još uvijek niste probali hladni zeleni čaj s dodatkom malo vanilije, vjerujte nam da će vam vrlo brzo postati jedno od najdražih pića.

Čaj/Ilustracija

Supe pune minerala

Iako nije tipično piće, već supa, budući da može biti bogata vitaminima, mineralima, omega masnim kiselinama i drugim nutritivnim sastojcima koji smanjuju upalne procese u tijelu i podižu imunitet, u njih možemo dodati i neke sastojke koji će odlično djelovati na smanjenje nadutosti. Ako u supu od luka, bijelog luka, peršuna, celera i mrkvi dodate i borovnice, imate recept za manju nadutost.

Turska supa od leće

Voda na drugačiji način

Naravno, bolje da još jednom stavimo podsjetnik na vodu koja je toliko važna za cijeli organizam – hidrataciju, kožu, funkcionisanje organizma i nadutost. I ne morate piti čistu vodu, stavite u nju malo krastavaca, limuna ili jagoda i dobit ćete osvježavajući napitak koji će vam smanjiti nadutost. Odličan recept za nadutost je također staviti u vodu malo limuna i kajenskog bibera, javlja Ljepota i zdravlje.

Ilustracija/ Voda s limunom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije