Omiljena zimnica: Kako ukiseliti krastavce?
Radiosarajevo.ba
Kiseli krastavci mnogima su omiljena zimnica, a pripremaju se jednostavno.
Od 3 kg manjih krastavaca dobit ćete devet tegli od 7 dl.
Ako su krastavci veći, stavite ih u duplo veću teglu i udvostručite količinu sastojaka.
Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže
Sastojci:
- 3 kg krastavaca
- kašičica soli
- 2 kašike šećera
- 7 kašika sirćeta
- 4-5 zrna bibera
- vezica svježeg kopra
- listovi lovora
Priprema:
- Krastavce operite i izbockajte na nekoliko mjesta.
- U teglu stavite vezicu svježeg kopra i posložite krastavce.
- Stavite sol, šećer, sirće, zrna crnog bibera, list lovora i napunite tegle prokuhanom hladnom vodom.
- Zatvorite, malo protresite i posložite tegle na pleh.
- Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 100 stepenia, grijte ih 15 minuta, ugasite pećnicu i ostavite tegle unutra da se ohlade.
- Nakon 15 dana krastavci se mogu konzumirati.
Isprobajte i vi, piše Skuhaj.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)