Omiljena zimnica: Kako ukiseliti krastavce?

0
Radiosarajevo.ba
Omiljena zimnica: Kako ukiseliti krastavce?
Foto: Practicalselfreliance.com / Kiseli krastavci

Kiseli krastavci mnogima su omiljena zimnica, a pripremaju se jednostavno.

Od 3 kg manjih krastavaca dobit ćete devet tegli od 7 dl.

Ako su krastavci veći, stavite ih u duplo veću teglu i udvostručite količinu sastojaka.

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Sastojci:

  • 3 kg krastavaca
  • kašičica soli
  • 2 kašike šećera
  • 7 kašika sirćeta
  • 4-5 zrna bibera
  • vezica svježeg kopra
  • listovi lovora

Priprema:

  • Krastavce operite i izbockajte na nekoliko mjesta. 
  • U teglu stavite vezicu svježeg kopra i posložite krastavce.
  • Stavite sol, šećer, sirće, zrna crnog bibera, list lovora i napunite tegle prokuhanom hladnom vodom.
  • Zatvorite, malo protresite i posložite tegle na pleh.
  • Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 100 stepenia, grijte ih 15 minuta, ugasite pećnicu i ostavite tegle unutra da se ohlade.
  • Nakon 15 dana krastavci se mogu konzumirati.

Isprobajte i vi, piše Skuhaj.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije