Odlična ideja za ukusan i brz ručak: Pripremite pastu sa tunjevinom i maslinama
Ako ne znate ili niste sigurni šta bi danas kuhali, a nemate mnogo vremena, ovo klasično jelo odličan je izbor ako za ručak želite pojesti nešto fino, što se jako brzo priprema.
Donosimo vam mediteranski recept za pastu sa tunom i maslinama.
Sastojci koji će vam trebati za pripremu ovog jela su: 250 g tunjevine iz ulja, 350 g paste (penne), 1 glavica luka, 2 čena bijelog luka, 1 ljuta papričica, 2 kašike ulja, 1 kašika šećera, 250 g sjeckanog paradajza, 100 g crnih maslina, sol i biber.
Jakov Milatović danas stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini
Kako pripremiti jelo:
1. Luk i bijeli luk oljuštiti i nasjeckati, papričicu očistiti i nasitno narežati, a tunjevinu ocijediti i usitniti viljuškom.
2. Pastu kuhati u dosta slane vode da budu al dente.
Za jednostavan i ukusan ručak pripremite "Cheeseburger tjesteninu"
3. Na vrućem ulju pirjajti luk i bijeli luk dok ne postane staklast, posuti ih šećerom pa miješati dok se šećer ne karamelizira.
4. Promiješati paradajz, pa ostaviti neka vrije oko 5 minuta.
5. Umiješti zatim tunjevinu, papričicu i masline pa kuhati još oko 2 minute.
6. Tjesteninu ocijediti i izmiješati s umakom.
Jelo ukrasite po želji, i prijatno, piše portal 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.