Oblatne sa čokoladom i orasima: Napravite ih za manje od pola sata
![Oblatne sa čokoladom i orasima: Napravite ih za manje od pola sata](https://storage.radiosarajevo.ba/article/522779/871x540/27novembar2023-ps-recepttura-oblatne-kolac.webp?v1701076951)
Recepti s oblatnama brzi su i praktični, a svi ih vole i rado grickaju.
Zato vam predlažemo odlične oblatne s čokoladom i orasima koje će oduševiti ljubitelje ovakvih slastica. Bit će izvrstan izbor bez obzira je li riječ o ukusnom zalogajčiću uz popodnevnu kaficu ili svečanoj trpezi s većim brojem kolača.
Onima koji ne vole puno komplikovanja, posebno će se dopasti to što se ove oblatne s čokoladom i orasima mogu napraviti za samo 25 minuta posla.
![Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/554781/300x185/vivianne-robinson-olimpijske-igre-pariz-olimpijada-jugoslavija-bih-26juli24-prntscjpg3.jpg?v1722026706)
Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'
To zaista nije puno, jedino trebate imati u vidu da je nakon izrade ovaj kolač potrebno ostaviti da se stegne i učvrsti pod nekim težim predmetom. Budući da je najbolje da to bude preko noći, onda uvijek preporučujemo da se naprave dan ranije kako bi bile spremne za rezanje i posluživanje.
Kako ih napraviti?
Fil koji se maže na ove oblatne iznimno je ukusan, a ujedno i vrlo jednostavan. Pravi se s mlijekom, šećerom i puterom ili margarinom, kako je kome više po volji. Nakon kuhanja se dodaju čokolada, mljeveni orasi i keks, kao i vanilin šećer koji daje finu aromu ovoj odličnoj slastici.
![Ne možete im odoljeti: Recept za preukusne Raffaello kuglice](https://storage.radiosarajevo.ba/article/522553/300x185/25novembar2023-coolinarika-raffaello-kuglice.webp?v1700901144)
Ne možete im odoljeti: Recept za preukusne Raffaello kuglice
Sam okus je tačno onakav kakav i očekujete – izvana hrskav, a iznutra fino čokoladan. Keks i orasi su dali bogat i pun okus, a sve je prožeto laganom aromom vanilije. Kad se sastojci malo otpuste, nakon dan-dva sve je još i bolje, piše Recepttura.
Sastojci:
- 300 ml mlijeka
- 300 g šećera
- 250 g margarina ili putera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 vanilin šećera
- 250 g mljevenih oraha
- 200 g mljevenog keksa
- 5 oblatni dimenzija 27,5 x 37,5 centimetara
Sve detalje pripreme pogledajte u ovom video receptu:
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.