Novinarka napravila kolač od sastojaka koje svi imamo kući: Ovo je rezultat

1
Radiosarajevo.ba
Novinarka napravila kolač od sastojaka koje svi imamo kući: Ovo je rezultat
Foto: Nova.rs / Zanimljiv kolač

Koliko puta ste na kulinarskim kanalima čuli, da su vam za neki recept potrebni sastojci "koje svi imaju u kući", a onda počnu da nabrajaju egzotične sastojke? E, pa, ovdje nije takav slučaj!

Ekipa Nove.rs. napravila je kolač od materijala, koji bukvalno ima svaka kuća, ne košta mnogo, sprema se za pola sata i fenomenalan je.

Mnogi ovaj kolač zovu "crnac bez jaja", ali mogli biste biti iznenađeni njegovim okusom - na više nivoa.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Prvo iznenađenje, bila je brzina kojom se sprema i malo prljavih sudova, a zatim i izdašnost.

Tokom pripreme ovog kolača, isprljaćete bukvalno tri stvari, vanglicu, čašu i jednu kašiku, a sve sastojke manje-više ima svaka kuća.

Sastojci: 3 čaše brašna, 3 čaše jogurta, 1 čaša šećera, te 1 čaša ulja, 3 kašike kakao praha, 1 kašika sode bikarbone i 200 grama čokolade za prelijev.

Sve sastojke mjerite čašom (najbolje onom od jogurta), a za ovu jednostavnu pripremu nije vam potreban ni mikser, već se sve miješa kašikom.

Sve suhe sastojke sipajte u vanglicu i promiješajte, a potom istom čaošm kojom ste mjerili brašno i šećer, dodajte ulje i jogurt.

Izmješajte kašikom i dobro sjedinjenu masu izlijte u poveću posudu. Kolač peći oko 20 minuta na 200 stepeni.

Kada je kolač pri kraju, rastopite 200 grama čokolade za kuhanje i prelijte je preko vrućeg kolača. Po ukusu, na ovaj kolač možete staviti i šlag.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije