Nemate ideju za ručak? Pileći bataci u kremastom umaku od tikvica će vas oduševiti
Piletina je vrste mesa koja se najlakše i na najviše načina može pripremiti.
Pronašli smo za vas jednostavni recept za kremasti umak od tikvica i pilećih bataka.
Uz batke i umak preporučujemo vam da poslužite dinstani krompir kao idealan prilog ovom jelu od piletine i tikvica.
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 59:54
Sastojci
5 pilećih batka
1 kašika putera
1 luk
2 čehne bijelog luka
1 tikvica
150 ml bijelog vina
200 ml bilećeg temeljca
250 ml vrhnja za kuhanje
timijan
Priprema
Batake dobro posolite i zabiberite pa ih ispecite na otopljenom puteru. Izvaditi meso, pa u istoj tavi popržite sitno nasjeckani luk i bijeli luk. Kad omekša dodajte tikvicu narezanu na tanke kolutiće i omiješajte. Ulijte temlejca (može i vodu), promiješajte pa zalijte vinom.
Začinite po želji, a kad vino ispari ulijte vrhnje za kuhanje. Dobro izmiješajte i vratite meso koje ste nasjeckali. Pospite timijanom, poklopite i pirjajte još 15-20 minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.