Nema više potapanja u mlijeko: Jedan sastojak čini džigericu mekom, a imaće i lijepu koricu

1
Radiosarajevo.ba
Nema više potapanja u mlijeko: Jedan sastojak čini džigericu mekom, a imaće i lijepu koricu
Foto: Printscreen / Džigerica

Ono što već svi znaju jeste da se džigerica potapa u mlijeko jer će tako biti mekše i ukusnije.

Ali, postoji još jedan trik koji džigericu čini još ukusnijom i zahvaljujući njemu imaće lijepu koricu.

Riječ je o sastojku koji skoro svi imaju kod kuće i koji je poprilično jeftin.

Anketa | U nedjelju se igra 157. vječiti derbi: Ko je bliži pobjedi – Sarajevo ili Željezničar?

Anketa | U nedjelju se igra 157. vječiti derbi: Ko je bliži pobjedi – Sarajevo ili Željezničar?

Da biste napravili ukusnu džigericu potrebno je da jednu kašičicu sode bikarbone pomiješate sa vodom i da meso potopite u tu smjesu nekih sat vremena.

Osušite meso i ispržite.

I to je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije