Nekoliko odličnih ideja za doručak: Sve što vam treba je konzerva tune i par sastojaka

0
Radiosarajevo.ba
Nekoliko odličnih ideja za doručak: Sve što vam treba je konzerva tune i par sastojaka
Foto: Screenshot / Sendvič s tunom

Iako je konzerva tune, malo krupne soli, bibera i komad dobrog hljeba najčešće sve što nam treba da nabrzinu zatomimo glad, neke dane ipak se vrijedi malo potruditi oko svog jela.

Obrok koji uključuje tunu iz konzerve ne mora biti niti tužan niti jednoličan, štaviše!

U nastavku donosimo nekoliko ideja uz šta možete poslužiti ovu namirnicu.

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Kombinirajte s jajima

Bilo da je poslužite uz kajganu ili uz poširano jaje, ta će vas kombinacija namirnica satima držati sitima, a njihovi okusi odlično funkcioniraju zajedno. Ako želite dodati malo žestine jelu, u zdjeli pomiješajte ocijeđenu tunu, dvije kašike sriracha ljutog sosa, četiri kašike majoneze, kašiku rižinog octa i kašiku sosa od soje te po želji dodajte usitnjeni mladi luk te dobivenu smjesu poslužite uz jaja.

Zapecite je u povrću

Prerežite na polovice i očistite sitnije ljute ili pak klasične paprike. U zdjeli pomiješajte tunjevinu i naribani sir po želji, dodajte malo bibera i druge omiljene začine poput origana ili neke začinske mješavine pa dobivenom smjesom punite paprike. Zapecite u prethodno zagrijanoj peći dok se sir ne otopi i jedite toplo. Na ovaj način možete puniti i avokado za pravu zasitnu bombu, ali i krompire koje ćete prvo skuhati, zarezati, napuniti smjesom pa dodatno zapeći.

Kombinirajte s drugim sastojcima u pašteti

Sigurno već imate nekog asa u rukavu kada je riječ o ribljim paštetama, ali ne treba zaboraviti ni da konzervu tune možete vrlo brzo i lako pretvoriti u ukusan namaz kad se najave nenadani gosti ili želite se poželite malo počastiti. Ubacite u blender ocijeđenu tunu, dodajte krem sir, malo limunova soka, malo majoneze, začine po želji, sol i biber i blendajte dok ne dobijete kremasti namaz.

Pazite kada konzumirate ove konzervirane proizvode

Pazite kada konzumirate ove konzervirane proizvode

Probajte svako malo pa prilagodite količine sastojaka po ukusu. Isprobajte začinske mješavine od kojih najčešće odustanete prije nego ih iskoristite, ubacite u blender malo curry praha ili pak neki treći miks i eksperimentirajte.

Ubacite tunu u kroasan

Ako vam je već dosadio spoj klasičnog hljeba i tune, zašto ne zamijenite hljeb s kroasanom? Nadjenite ga omiljenom salatom, ubacite koju krišku paradajza, natrgajte komadiće mozzarelle ili nekog kozijeg sira te dodajte ocijeđenu tunjevinu. Za čas možete imati ukusan sendvič koji neće biti niti dosadan niti uobičajen, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije