Napravite bijele čupavce: Još bolja verzija omiljenog domaćeg slatkiša
![Napravite bijele čupavce: Još bolja verzija omiljenog domaćeg slatkiša](https://storage.radiosarajevo.ba/article/560710/871x540/kolac-ilustracija-pexels.jpg?v1726256641)
Ako volite bijelu čokoladu i kokos, obavezno probajte da napravite domaće čupavce u nešto drugačijem ruhu.
Kombinacija kokosa i bijele čokolade također je sjajan spoj i zato dajte priliku bijelim čupavcima, koji bi vam mogli postati još draži od klasičnih.
Za biskvit:
![Navijači uzvikivali 'Kosovo je srce Srbije' na utakmici Sloga - Velež: Sudije ignorisale skandiranje](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579072/300x185/utakmica.jpg?v1739712658)
Navijači uzvikivali 'Kosovo je srce Srbije' na utakmici Sloga - Velež: Sudije ignorisale skandiranje
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 4 kašike šećera
- 150 ml ulja
- pola kesice praška za pecivo
![Cheesecake na drugačiji način: Ne peče se, a gotov je za 15 minuta](https://storage.radiosarajevo.ba/article/559358/300x185/torta-cheescake-desert.jpg?v1725302725)
Cheesecake na drugačiji način: Ne peče se, a gotov je za 15 minuta
Za glazuru:
- 300 g bijele čokolade
- 400 ml mlijeka
- 400 ml slatke pavlake
- kokos za valjanje
Priprema:
Odvojte žumanca od bjelanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smjeli da se pomiješaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smjesa ne postane svijetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.
Umutite bjelanca, nemojte prestati sve dok ne postanu čvrsta. Naizmjenično u žumanca dodajte malo brašna i umućenih bjelanaca, pa pažljivo i polako miješajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i bjelance.
![Zaboravljeni recept: Savršena starinska pita od oraha](https://storage.radiosarajevo.ba/article/559141/300x185/pita-sa-prasima.jpg?v1725169446)
Zaboravljeni recept: Savršena starinska pita od oraha
Tepsiju podmažite maslacem ili je nauljite, zatim pospite prezlama i sipajte smjesu. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta. Ubodite čačkalicom da provjerite da li je kora gotova, a jeste ako čačkalica izlazi suha.
Bijelu čokoladu otopite sa mlijekom i slatkom pavlakom uz konstantno miješanje.
Glazuru i biskvit ohladite prije završne faze. Isjecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite, piše Glossy.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.