Cheesecake na drugačiji način: Ne peče se, a gotov je za 15 minuta
Cheesecake je jedan od onih kolača koje bismo mogli jesti svaki dan, posebno kada se u obzir uzme to što je varijacija - bezbroj. Posebno je zanimljiv ljeti jer za njegovu hladnu verziju nije potrebno paliti pećnicu.
Među najukusnijim receptima jest onaj za pripremu cheesecakea od neodoljivog spoja čokolade, lješnjaka i hrskavog cornflakesa.
Raskošni sastojci garancija su da ćete servirati desert koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, a vama će biti potrebno svega četiri sastojka i tek 15-ak minuta vremena za pripremu. Može li bolje?
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Sastojci:
- 200 g kukuruznih pahuljica s medom i orasima (cornflakes)
- 800 g namaza od čokolade i lješnjaka (2 x staklenka od 400 g)
- 360 g punomasnog krem sira
- 1 kašika pečenih i nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
Stavite kukuruzne pahuljice i pola staklenke namaza od čokolade i lješnjaka u zdjelu i dobro izmiješajte – ne brinite ako se pahuljice razbiju. Smjesu utisnite u dno kalupa za torte promjera 23 cm s odvojivim obručem.
U drugoj zdjeli izmiksajte krem sir dok ne postane gladak, zatim umiješajte preostali namaz od čokolade i lješnjaka. Nanesite smjesu na podlogu od kukuruznih pahuljica, čvrsto omotajte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač preko noći.
Izvadite iz zamrzivača 30 minuta prije posluživanja ili dok ne možete lako rezati oštrim nožem. Poslužite u kriškama s posutim lješnjacima. Dobar tek.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.