Cheesecake na drugačiji način: Ne peče se, a gotov je za 15 minuta

0
Radiosarajevo.ba
Cheesecake na drugačiji način: Ne peče se, a gotov je za 15 minuta
Foto: Pexels / Cheesecake

Cheesecake je jedan od onih kolača koje bismo mogli jesti svaki dan, posebno kada se u obzir uzme to što je varijacija - bezbroj. Posebno je zanimljiv ljeti jer za njegovu hladnu verziju nije potrebno paliti pećnicu.

Među najukusnijim receptima jest onaj za pripremu cheesecakea od neodoljivog spoja čokolade, lješnjaka i hrskavog cornflakesa.

Raskošni sastojci garancija su da ćete servirati desert koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, a vama će biti potrebno svega četiri sastojka i tek 15-ak minuta vremena za pripremu. Može li bolje?

Tragičan gubitak: U Sarajevu preminula žena koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom

Tragičan gubitak: U Sarajevu preminula žena koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom

Sastojci:

  • 200 g kukuruznih pahuljica s medom i orasima (cornflakes)
  • 800 g namaza od čokolade i lješnjaka (2 x staklenka od 400 g)
  • 360 g punomasnog krem sira
  • 1 kašika pečenih i nasjeckanih lješnjaka

Priprema:

Stavite kukuruzne pahuljice i pola staklenke namaza od čokolade i lješnjaka u zdjelu i dobro izmiješajte – ne brinite ako se pahuljice razbiju. Smjesu utisnite u dno kalupa za torte promjera 23 cm s odvojivim obručem.

U drugoj zdjeli izmiksajte krem sir dok ne postane gladak, zatim umiješajte preostali namaz od čokolade i lješnjaka. Nanesite smjesu na podlogu od kukuruznih pahuljica, čvrsto omotajte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač preko noći.

Izvadite iz zamrzivača 30 minuta prije posluživanja ili dok ne možete lako rezati oštrim nožem. Poslužite u kriškama s posutim lješnjacima. Dobar tek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije