Namirnice koje će vam pomoći da se riješite nadutosti

Radiosarajevo.ba
Namirnice koje će vam pomoći da se riješite nadutosti
Osjećaj nadutosti nije nimalo prijatan i tada vam sigurno ne pada na pamet da nešto pojedete.

Ipak, prema savjetima stručnjaka ni u tim momentima ne treba da preskačete obroke jer tako možete samo još više da usporite varenje. 

Evo nekih namirnica koje smanjuju nadutost i ublažavaju njene simptome.

Riba

Namirnica koja se veoma lako vari i sadrži proteine koji ublažuju osjećaj nadutosti.

Celer

Veoma je bogat kalijumom i smatra se jednim od boljih prirodnih diuretika koji će vam svakako pomoći da se riješite nadutosti i njenih pratećih simptoma.

Tikva

Bogata vlaknima, tikva sadrži nizak nivo šećera i skroba što ovu namirnicu čini savršenim saveznikom u borbi protiv lijenjih crijeva.

Špinat 

via GIPHY

Ovo povrće je bogato vitaminima B, prirodnim diureticima koji špinat svrstavaju u savršenu namirnicu u borbi protiv nadutog stomaka.

Peršun

Ovaj začin osim što čini da vam obroci izgledaju svježe i zdravo, višestruko je dobar za vaše zdravlje. Bogat vitaminom C i kalijumom, pomaže i kod nadutosti.

Jabukovo sirće

Odlično za detoksikaciju organizma, ali i u borbi protiv masnih naslaga, jabukovo sirće je dobro i ako imate problem sa probavom. Pored toga jabukovo sirće sadrži probiotike dobre za crijevnu floru koji sprečavaju pojavu nadimanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije