Najmekši i najsočniji fileti koje ćete probati

Radiosarajevo.ba
Najmekši i najsočniji fileti koje ćete probati
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Mučite se s pilećim filetima jer nikako da budu mekani onako kako želite ili izgube sočnost?

Vašim nevoljama je kraj. Donosimo vam recept kako spremiti piletinu da bude mekana i ukusna. Uvjerite se sami u ove jednostavne, ali magične trikove.

Potrebno je:

-pileći fileti
-sol, biber
-kašika začinskog bilja (ruzmarin, peršun, bosiljak...)
-dvije kašike maslinovog ulja
-60 mililitara jabukovog sirćeta
-55 grama hladnog putera
-kašika vode

Priprema:

1. Piletinu posolite i pobiberite.

2. U dubokoj tavi zagrijte ulje na vatri srednje jačine, dok ne počne da ključa.

3. U ti stavite meso, pospite začinskim biljem i ostavite da se prži pet do šest minuta. Okrenite na drugu stranu i ostavite da se krčka oko pet minuta.

4. Dodajte jabukovo sirće i puter isječen na kockice pa blago protresite da se puter rastopi. Ostavite sve zajedno još dvije do tri minute. Ako je sos previše gust, dodajte kašiku-dvije vode.

 

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije