Najbolji kućni lijek koji će ublažiti kašalj i spasiti vas od gripe

1
Radiosarajevo.ba
Najbolji kućni lijek koji će ublažiti kašalj i spasiti vas od gripe
Foto: Pixabay.com / Đumbir

Kada u grlu, nosu ili sinusima osjetite težinu i začepljenost, ovaj začin će vam uvijek pomoći kao jedan od najboljih kućnih pomagača u smirivanju kašlja, začepljenog nosa, sinusa, nakupljanja sekreta.

Svi ponekad podlegnemo virusima, obore nas s nogu i nemoćne bace u krevet. Ali, ne mora biti tako. Takve akutne bolesti možemo spriječiti ako na vrijeme pomognemo našem imunosnom sistemu da se suprotstavi uzročnicima bolesti. A ako nas ipak “uhvate”, možemo ublažiti simptome i skratiti trajanje bolesti. I sve to pomoću uobičajenih namirnica kao što su limun, đumbir, med, luk, kurkuma, prenosi Živim.hr

Savjet broj jedan: neka vam postane navika đumbirov korijen koristiti u svakodnevnom kuhanju. Savjet broj dva: tokom zimskih mjeseci svaki dan popijte čaj od đumbira.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Omiljeni napitak: Ovo je 15 zanimljivih činjenica o kafi

Omiljeni napitak: Ovo je 15 zanimljivih činjenica o kafi

Priprema je jednostavna

Naribajte kolut svježeg đumbira, prstima iscijedite u šolju njegov sok te dodajte vruću vodu. Pijte polako, u malim gutljajima. Savjet broj tri: đumbiru dodajte limun i med i dobit ćete eliksir za snaženje imuniteta i moćni koktel u borbi protiv prehlade, viroze i gripe.

Đumbir (lat. Zingiber officinale) gomoljasta je biljka iz porodice ljiljana poznata po svom korijenu. Povećava ukupnu snagu organizma, imunitet i vitalnost. Smanjuje masnoće u krvi, reguliše šećer te je prepun sjajnih antioksidativnih svojstava koja održavaju vitalnost naših stanica. Kad osjetite slabost, umor i opći pad imuniteta, posegnite za đumbirom. Kombiniran s namirnicama poput meda, limuna i luka, snažno revitalizira i jača organizam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije