Vikend zalogaj koji će vas oduševiti: Najmekše i najukusnije kiflice sa svježim sirom

0
Radiosarajevo.ba
Vikend zalogaj koji će vas oduševiti: Najmekše i najukusnije kiflice sa svježim sirom
Print Screen / Kiflice

Krasna ideja za jelo vikendom.

Uz jednostavne namirnice i malo angažmana, donosimo vam recept za doručak koji će sve oduševiti.

Sastojci za tijesto:

250 g glatkog brašna
3 kašikice praška za pecivo
125 g svježeg sira
50 ml mlijeka
50 ml ulja
1 kašika soli
1 bjelance

Teški trenutci u karijeri: Voditelji izvještavali o tragediji u Zagrebu drhtavim glasom i kroz suze

Teški trenutci u karijeri: Voditelji izvještavali o tragediji u Zagrebu drhtavim glasom i kroz suze

Premaz i posip:

1 žumance
1 kašika mlijeka
malo bibera
malo soli
po želji sjemenke

Namirnice koje mogu povećati rizik za većinu vrsta bubrežnih kamenaca, jedan vitamin posebno opasan

Namirnice koje mogu povećati rizik za većinu vrsta bubrežnih kamenaca, jedan vitamin posebno opasan

Priprema:

Prosijano glatko brašno pomiješajte s praškom za pecivo u posudi. Dodajte bjelance, mlijeko i ulje te parcijalno pjenjačom promiješajte sastojke. Dodajte svježi sir i rukama umijesite glatko tijesto. Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte ga u kružnu formu debljine par milimetara.

Nožem ga izrežite na osmine i od svakog komada formirajte kiflice na način da bazu trokuta rolate prema vrhu. Kiflice prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i premažite mješavinom razmućenog žumanjka, mlijeka, soli i bibera. Povrh kiflica rasporedite po nekoliko sjemenki sezama, lana, buče ili po želji, piše Coolinarka.

Pecite ih u rerni 30 do 40 minuta na 180 stepeni s time da povremeno bacite pogled da li su rumene na vrhu jer vrijeme pečenja ovisi od rerne do rerne.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije